Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már korábban bebizonyították, hogy a sperma maga az egészség, egy vitaminokkal teli, hangulatjavító életelixír. Most pedig egy bizonyos típusú sajtról derült ki, hogy ott rejti magában a hosszú élet titkát. A spermához azért így is van köze.

A Nature Medicine orvosi szaklap arról számolt be, hogy az érlelt sajtok jelenthetik a kulcsot az öregedés elleni harcban, ugyanis ezeknek magas a spermidintartalma.

A tudósok az egereken és patkányokon végzett kísérletek során megállapították, hogy az érlelt sajttal táplált rágcsálók a várható élettartamuknál tovább éltek.

Ezek után a kutatók 800 olaszt is megvizsgálta, akik az átlagosnál több spermidin tartalmú ételt fogyasztottak, esetükben pedig azt sikerült megállapítani, hogy alacsonyabb vérnyomásuk mellett 40%-kal csökkent az esélyük a szívelégtelenség kockázatára, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulására.

Mielőtt viszont az érlelt sajtra tennéd fel az egész életed, gyorsan felhívjuk a figyelmed arra, hogy csak módjával érdemes fogyasztani, mert magas zsírtartalma ugyanakkor kiolthatja a spermidin szuper hatását.

A spermidin amúgy megtalálható még például a borsóban, a kukoricában, a szójababban és a teljes kiőrlésű gabonákban is, és ezek azért egészségesebbek a sajtnál.

(Forrás: Metro)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.