Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az ÖÖD apartmanok brillinsan ötvözik a modern, letisztult stílust a készházak egyszerűségével, és egy kaméleon rejtőzködő képességével.

Az apartmanokat rövid távú kiadásra és nyaralónak tervezték, a különlegességük pedig, hogy minimális erőfeszítéssel (értsd, kb. nyolc órányi munkával) telepíthetők (jelenleg még) Észtország bármely részén, különösebb engedély nélkül.

Az egységenkénti ára megközelítőleg 33 000 euró (10 millió forint), ami magába foglalja az egyedi, igényes bútorokat is. Minden apartman két vagy három vendég befogadására képes, és ugyanúgy illeszkedik a városi környezethez, mint a vidéki tájhoz - köszönhetően a hatalmas tükrös falfelületeinek.

A készház egyébként elsősorban acélból, hőszigetelt üvegből és termikusan kezelt fából épült, a beltéri berendezése pedig hálószobával, konyhával, nappalival és fürdőszobával érkezik, ráadásul olyan extrák is megtalálhatók benne, mint a padlófűtés vagy a beépített LED világítás. De a házikó például hőszivattyúval is rendelkezik, ami a fűtésről, és a hűtésről is gondoskodik.

A dizájn és a használhatóság szempontjából a legérdekesebb mégis az, hogy lehetővé teszi a vendégek számára, hogy bárhol élvezhessék az apartmant, hiszen bentről remek kilátás nyílik a környezetre, míg kintről nem látni be az épületbe.

Az első egységet a múlt ősszel telepítették, de a vállalat azt tervezi, hogy az elkövetkező hónapokban kiterjeszti üzleti tevékenységét a nemzetközi piacokra.

 

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.