Tuti volt már neked is bajod néhányszor egy-egy szomszédoddal. Mert mondjuk kurvára idegesítőek, pletykásak, hangosak vagy büdösek – vagy épp ezeket hányják folyton a szemedre, valahányszor összefutsz velük a lépcsőházban. De ami ebben az orosz panelházban történik, az tényleg egy más szint.

Egy orosz férfi úgy döntött, hogy felszerel a lépcsőházba egy CCTV kültéri kamerát. Ezen már annyira nem is lepődünk meg, mert

A lakók persze nem rajongtak az ötletért: amint kiszúrták a megfigyelő eszközt, válogatott módszerekkel próbálták likvidálni azt. Előkerült a spré, a kalapács és gumitalpú bot is; na és az ital, az is nagy gond, ugye – nem úgy fest, hogy kellemes emberek lennének. Szóval van egy olyan tippünk, hogy amint ezt a bő két perces videót végignézed, hálát fogsz érezni az összes olyan szomszédod iránt, akit már nem egyszer a pokolra kívántál.

Persze kérdés, hogy a kamerát felszerelő férfi mennyire tartotta be a társasházak bekamerázására vonatkozó orosz jogszabályokat – nálunk például nem helyezhető el egy társasházban úgy kamera, hogy az valamelyik tulajdonos bejáratára vagy nyílászárójára irányuljon, meg alapból kétharmados többség szükséges a felszereléséhez.

Persze amennyiben a jogvédelmet más módon nem tudjuk biztosítani, nem szükséges az egészhez kétharmados többség – de az biztos, hogy kemény engedélyezési tortúra várna ránk. És amennyiben felnyomnánk a netre a felvételt úgy, hogy azon minden arc tisztán kivehető, hát nem keményen beleszállnánk a szomszédok személyiségi jogaiba. Szóval a kamerát felszerelő szomszéd sem eshetett nagyon messze az almafától, de ne lovagoljunk már ezen, hiszen ez itt Oroszország, baby.

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon