Ez történne, ha repülés közben valamiért kinyílna a gép ajtaja

Gondolkoztál már rajta, hogy vajon mi történne, ha repülés közben egyszer csak kitárulna a repülő jókora ajtaja? Tényleg hasonló jelenetekre lehetne számítani, mint a filmekben? Máris mondjuk a választ.

Szerencsére ugyanis az AsapSCIENCE csapata készített egy jó kis videót erről a témáról, amiben részletesen elmagyarázzák, mi lenne, ha tényleg megesne ez a horrorisztikus baleset, amit nyilván senki nem akarna átélni.

Szóval, ha a levegőben kinyílna az ajtó, a kabinban a nyomás egy pillanat alatt lecsökkenne és tényleg mindent kiszippantana a nyomáskülönbség az utastérből, ami nincs kellőképpen rögzítve. Ha pedig ez nem lenne elég, az oxigénhiánnyal is meg kellene küzdeni, szóval ha nem tudnád időben felhelyezni az oxigénmaszkod, akkor csúnya vége lehetne a dolognak.

Ez eddig elég szörnyen hangzik, de azért szerencsére van remény. Ha a pilóta képes a gépet lejjebb hozni, a nyomáskülönbség kiegyenlítődne, így nem húzna ki onnan mindent és mindenkit. Ami pedig ennél is jobb hír; szinte semmi esély nincs rá, hogy egy gép ajtaja véletlenül kinyíljon menet közben.

(fotók: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon