Biztosan előfordult már veled, hogy három liter sör tüskével sem tudott odaverni neked, és tuti, hogy voltál már te is annyira csíra, hogy két sörtől megalakultál. De nem csak azért lehetsz vállalhatatlanul részeg attól a két sörtől, mert éhgyomorra toltad a kortyolgatást.

#1

Nagy elvárásokkal indulsz neki az estének, aludni sem bírsz a nagy izgalmaktól, forgolódsz csak. Na, itt is az első: ha fáradt vagy, lassabban pörög az agyad, és ha még megkontrázod ezt az állapotot egy kis piával, sokkal részegebbnek tűnsz, mint amilyen valójában vagy, az alkohol ugyanis felerősíti a kimerültség jeleit.

#2

Elmész meglátogatni a rég nem látott haverodat mondjuk Kanadába, a tízórás repülőút után meg egyből néhány pia mellett megy a nagy sztorizgatás meg nosztalgiázás, te meg hamar kidőlsz. Ez azért lehet, mert más időzónába utaztál és összezavarodott szervezeted belső órája, ami az anyagcserédre is kihat. A májad például kevésbé hatékonyan dolgozza fel az alkoholt. Amint letudod a jet laget, már nem minden oké lesz.

#3

Aztán ott van az is a lehetséges okok között, hogy baromi lusta vagy, és annyira elhagytad magad, hogy hónapok óta már edzni sem voltál. Azon nem csodálkozol, hogy tested kezd összeesni és veszítettél az izomtömegedből, de azon igen, hogy a szokottnál egyre hamarabb betalál a pia. Az van, hogy minél nagyobb az izomtömeged, annál több alkoholt képes bevonzani. Ha kisebbek az izmaid, az alkohol hamarabb kerül a véráramba, és hamarabb nő a vércukorszinted.

#4

És ez akkor is igaz, ha nem az izomból veszítettél, hanem a testsúlyodból, vagyis fogytál. Ha csökken a súlyod, kevesebb víz is van a szervezetedben, vagyis kevesebb alkohol is elég ahhoz, hogy megalakulj.

Végszónak pedig csak annyit mondanánk, hogy

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon