Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az ultratriatlon világbajnok olyan versenyeken vesz részt, amik ellen a test már az első perctől fogva tiltakozik, neki pláne nem mindegy, mit eszik.

  1. Bár Szőnyi Ferenc csak 2008-ban, 43 évesen kezdett el sportolni, ma ő az egyik legismertebb (magyar) triatlonista a világon, nevét Mexikótól Svájcon át az USA-ig mindenhol ismerik. Racemachine a beceneve, ráragasztották, nem véletlenül, hiszen egészen elképesztő, emberfeletti teljesítményekre képes – például:

Vagy éppen:

Eddigi pályafutása során egyébként 173 Ironmant teljesített, csak 2019-ben 2000 km-t futott a versenyein.

Ezekből is láthatod, hogy Szőnyi Ferencet csak az extrém kihívások érdeklik, csak az olyan versenyek, amik a teljesítőképességének határait súrolják, amik egy hétköznapi ember számára teljesen felfoghatatlanok.

Ehhez persze nem keveset edz, edzésprogramja körülbelül ötször annyi, mint a versenyeken megtett távok – talán nem mondunk nagyot azzal, hogy legtöbbünknek egynapi edzésprogramja is bőven megerőltető lenne. Az edzések között pedig kiemelten figyel a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésre, de másképp ezt nem is lehetne csinálni

Ugyanakkor a rendszeres és következetes edzések mellett a tudatos étkezés is elengedhetetlen számára:

Tehát nem követ semmilyen speciális diétát, ugyanakkor a tudatos étkezések mellett étrend-kiegészítőkkel támogatja meg az extrém kihívásokra edzett szervezetét:

Csak hogy egy kicsit képbe kerülj az étrend-kiegészítőkkel is:

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BioTechUSA.

(Fotó: BioTechUSA)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.