Kiderült, hogy a vörös ugyanúgy emeli a koleszterinszintet, mint a fehér hús, és az is, hogy helyettük mire kellene inkább áttértünk.

Egy amerikai szakértőket is rendesen meglepte a Kaliforniai Egyetem Gyermekkórházának Oaklandi Kutatóintézete (CHORI) vezetésével készült kutatás eredménye, miszerint az általános vélekedéssel ellentétben

Sőt az is kiderült az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban közzétett tanulmányból, hogy mind a vörös, mind pedig a fehér hús nagy mennyiségű fogyasztása magasabb koleszterinszintet eredményez, mint a hasonló mennyiségű növényi fehérje fogyasztása.

A koleszterin szintet illetően a nem hús eredetű fehérjék, a zöldségekből, tejtermékekből és hüvelyesekből származó fehérjék bizonyultak a legelőnyösebbnek a koleszterint illetően

A tanulmány egyik szerzője, Ronald Krauss professzor szerint, ez a felfedezés egyértelműen azt jelzi, hogy

(Forrás: BBC, MTI, fotó: Getty Images)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon