Ha már régóta sportolsz, biztosan tisztában vagy vele, hogy mekkora jelentősége van a megfelelő bemelegítésnek és a nyújtásnak, van azonban ezzel kapcsolatban egy olyan dolog, amit sokan rosszul csinálnak.

Az például csak egy mítosz, hogy le fogsz sérülni, ha edzés előtt nem nyújtasz. Amire edzés előtt szükséged van, az egy jó bemelegítés, ez pedig nem egyenlő a (statikus) nyújtással, amikor például előrehajolsz, megfogod a lábfejed és pár másodpercig úgy maradsz. Az ilyen jellegű dolgoknak csak az edzés végén van helye, hiszen

Legalábbis hosszan kitartott nyújtómozdulatokkal biztosan nem. Amire edzés előtt szükséged van, azok a dinamikus, nagy mozgástartományban végzett bemelegítő gyakorlatok. A valódi nyújtást hagyd meg a végére, legyen része a levezetésnek.

Ugyanez igaz azokra az esetekre is, amikor fekvenyomáshoz vagy súllyal végzett guggoláshoz készülődsz, ám először csinálsz néhány laza kört, mielőtt felpakolnád a nehéz tárcsákat. Tulajdonképpen ez is nagyon hasonló egy dinamikus bemelegítéshez.

És ezt olvastad már?

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon