Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy amerikai újságírónő érdekes dolgokat mondott azzal kapcsolatban, hogy egy szingli nő hogyan értékeli randipartnere Facebook-profilját. Mert hogy megnézik, abban biztos lehetsz.

Az amerikai GQ közölt egy érdekes posztot Kate Carraway tollából (vagy laptopjából, ki ír ma már tollal?!), amiben randitapasztalatairól ír. Minden intelligens nő le fogja káderezni a randipartnerét, állítja, senkinek ne legyen kétsége efelől. Csekkolni fogják a Facebook-oldalt, és mindent, amit feldob a Google. Idézünk egyet:

„Rájöttem, hogy ha egy férfi fent van a Facebookon, az már önmagában antierotikus. Mi, egyedülálló nők kissé általánosítva, kissé szexistán az egyedülálló férfiakat önálló, független pasikként képzeljük el, akik aktívan töltik az idejüket: labdákat hajigálnak, dolgokat hoznak össze, építenek valamit, esetleg csendben tűnődnek valamin. Ami nincs ezen a listán: túl sok megosztás. Szimplán azzal, hogy fenn vagy a Facebookon, azt a képet erősíted, hogy fiatalságod hátralévő napjait arra pazarolod, hogy a laptopoddal melegíted a golyóidat, és a profilod részleteit csiszolgatod, mint egy körmét rágó gimis. ”

„Egy Facebook-profil nélküli normális szingli pasi egyre ritkább csodának számít: egy ilyen férfi azt sugallja magáról, hogy még hisz a személyes találkozások semmivel sem pótolható alkímiájában, és rendelkezik a kellő magabiztossággal, hogy ezeket össze is hozza, valamint azt, hogy hajlandó energiát fordítani arra, hogy offline is ápolja a baráti kapcsolatait, és még arra is emlékszik, hogy egy telefonhívás milyen vonzó tud lenni. Az a férfi, aki hajlandó szóba állni a nőkkel, és érti is a nyelvüket, határozottan szexuális előnnyel indul.”

Kate Carraway szerint a kevesebb néha több (mármint információból), és fontos, hogy egy férfi egy kapcsolat elején legalább egy árnyalatnyit titokzatosnak tűnjön. Ha ez a lökés kellett ahhoz, hogy töröld magad a Facebookról, akkor most megadtuk.

(Forrás: GQ, illusztráció: Zohar Lazar – GQ)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.