Felejtsd el a koporsót – Ültess a szeretteidből fát!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Temetők helyett erdőket szeretnének teremteni a Capsula Mundi koncepciójának alkotói. Az élet örök körforgását leképező ötlet szerint az elhunytat egy organikus, biológiailag lebomló kapszulában helyeznék örök nyugalomra – amelyből egy gyönyörű fa kelne életre.

Anna Citelli és Raoul Bretzel olasz dizájnerek fejéből pattant ki a sokak számára biztosan megosztó koncepció, miszerint szeretett halottainkat fakoporsók helyett egy konkrét fának a gyökerében helyezzük el. A Capsula Mundi működési elve szerint a holttestet egy, a dizájnerek által kifejlesztett, organikus és lebomló kapszulában helyeznék el. A kapszula az elbomló testet tápanyaggá alakítaná át, így földi maradványainkból egy fa nőne ki.

A testet magzatpózban helyeznék a kapszulába egy famaggal vagy már kinőtt facsemetével és eltemetnék a földbe – a cégtől pedig ki lehetne választani, milyen fafajtát szeretnénk, hogy szerettünk memento morija legyen. Lehetne, ugyanis az olasz törvények jelen pillanatban nem engedélyeznék ezt a fajta temetkezési metódust.

Azonban ha sikerülne engedélyeztetni, akkor képzeljük el, mennyire szép lenne, ha egy hideg kőtömbökkel telepakolt temető helyett egy békés, szent erdőben sétálhatnánk és letelepedhetnénk a szerettünkből kisarjadt fa árnyékába elgondolkozni az élet és a halál dolgain. Emellett nagyon szimpatikus gondolat, hogy a koporsókhoz szükséges fákat nem vágnák ki, hanem épp ellenkezőleg: a fenntarthatóság és az élet körforgásának szimbolikájába illően az elhunyt teste új, lélegző és virágzó életbe fordulna át.

(Forrás: Boredpanda)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.