Nagyon komoly kisüzemi játékos nyitott a belvárosban
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A First Craft Beer neve már ismerős lehet a feketeöves kisüzemi sörfanoknak, de most a nagyobb közönség is megismerheti őket, mivel megnyitották új egységüket a VII. kerületi Dob utcában. A főváros megint jobb hely lett egy kicsit.

A főzde

A Kurucz testvérek egy olyan újhullámos sörfőzdét szerettek volna létrehozni, ahol a fogyasztó választ kaphat a kérdéseire, megismerkedhet a sörfőzési technológiával és az alapanyagokkal, ahol a tudás és a szakértelem bárki számára elérhető. A cél érdekében bejárták a világ legprofibb újhullámos sörfőzdéit, hogy tanuljanak és tapasztaljanak. 2017-ben megalapították a FIRST The Craft Beer Co.-t, hazánk első látványsörfőzdéjét melyhez egy Taproom is tartozik, ahol a fogyasztók kóstolhatnak és véleményt nyilváníthatnak.

A Kurucz testvérek megtanulták, hogy a tökéletes sör csakis megalkuvás nélkül állítható elő. Ennek egyszerre feltétele a receptek folyamatos tökéletesítése, a csúcsminőségű alapanyagok, a proszesszinális technológia és a legszigorúbb higiéniai előírások. A főzdetúrákon a fogyasztók megismerhetik a főzde filozófiáját, a gyártási folyamatokat, bepillantást nyerhetnek a kulisszák mögé, hiszen a FIRST-nek nincs rejtegetni valója. A nyitás óta több mint 2000 ember vett részt edukációs főzdetúrán, sörös tematikájú vállalati rendezvényen, sörszakmai kóstolón. Valami azonban hiányzott.

Egy bár a belvárosban

Egy hely, ami a craft beer filozofiát összekapcsolja az újhullámos budapesti éjszakai élettel. Egy hely a belvárosban, ahol az edukáció mellett a szórakozásé a főszerep. Egy hely ahol kifejezetten a sörös szortimenthez készülnek a legfinomabb BBQ ételek. Ez a hely a FIRST Craft Beer & BBQ.

A FIRST Craft Beer & BBQ nem csak egy bár szeretne lenni, hanem egy újhullámos sörös közösségi tér. A cél, hogy megteremtsen egy hazai és nemzetközi szakmai közeget, ahol megszűnik a távolság a sörfőző és a fogyasztó között, ahol válaszokat kapunk a kérdéseinkre.

A FIRST Craft Beer & BBQ-ban

- főzdefriss FIRST IPA tankból egyenesen a főzdéből
- 18 csapon válogatás a legjobb hazai és nemzetközi craft beer választékból
(Brewdog, Mikeller, Omnipollo, Pöhjala…)
- több mint 200 fajta sör üvegben és dobozban
- minden információt megtalálsz sörfajtákról, stílusokról, főzdékről és a receptekről
- sörajánlat friss, újhullámos BBQ ételekhez
- edukációs szemlélet
- sör szakmai programok, előadások
- csapfoglalások és sörös bemutatók, ahol a jelenlét és a tartalom áll a középpontban
- zenei programok

A sörforradalom nem csak a jó sörökről szól, hanem magával kell hordoznia a minőségi sörspecifikus vendéglátó egységek megalakulását. Olyan sörbárokét, ahol a felszolgálók kellőek képzettek, ismerik a márkákat, a sörstílusokat, segítséget nyújtanak és edukálnak.

Szerintünk ez nagyon jól hangzik.

(Fotó: Rakó Alex)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.