Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elmondjuk, miért csinált butaságot Mayweather.

Az Instagramra felkerült egy kép Floyd Mayweatherről, ahogy az unokáját a karjában tartva egy repülő fedélzetén áll. A sztorihoz a bokszoló azt írta, hogy ez lesz a kicsi első repülőútja. Majd jött a következő kép egy óráról, amin a kicsi első karóráját mutatta meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fightfantv (@fightfantvlive) által megosztott bejegyzés

Az óra önmagában csodálatosan néz ki, a gyönyörű pezsgőszínű számlappal és a tömör aranyszíjjal, viszont az, hogy az órát gyémántokkal verették ki, hatalmas butaság volt.

Iced out

Az, hogy az óra teljesen ki van veretve gyémántokkal, az nem feltétlen bűn. Azzal nincs semmi baj, ha valaki olyan órát hord, amin gyémántok vannak. Ha ezeket a gyémántokat a gyártó tette az órára, akkor az egyenesen értéknövelő.

A Hypebeast azt írja, hogy a képen látható modell alapára 45 ezer dollár körül mozog, de a kusztomizált gyémántok miatt az óra értéke milliós nagyságrendre ugrik.

Ez óriási butaság.

Az ilyen történetekben a legtöbbször a kereskedők és az ékszerészek a rossz fiúk, akik elhitetik a kevésbé tájékozott, ellenben gazdag vevőkkel, hogy azzal, ha felturbóznak egy alapmodellt olcsó vagy esetenként nem annyira olcsó, de mindenképp utángyártott gyémántokkal, attól az óra értéke majd növekedni fog. A valóságban ennek pont az ellentéte történik: a módosított órák lényegében eladhatatlanok vagy csak nagyon nagy veszteséggel lehet tőlük megszabadulni.

Nemcsak azért jobb Khan ajándéka, mert a Daytona jelenleg a legmagasabbra taksált Rolex-modell, hanem mert nincs moddolva utángyártott gyémántokkal.

Mayweather sokkal okosabb döntést hozott volna tehát, ha eredeti, factory gyémántokkal kivert órát ad az unokája kezére, az utángyártott gyémántozás az ő szintjén már inkább tűnik garasoskodásnak, mint nagylelkű ajándéknak.

Connor McGregorról pedig inkább ne is beszéljünk:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.