Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Biztosan veled is megesett már, hogy egy átbulizott éjszaka utáni reggelen nagyon megörültél egy szelet megmaradt pizzának és örömmel toltad be a másnapos gyomrodba. Arra viszont aligha gondoltál közben, hogy ez egészségesebb választás volt egy tál müzlinél.

Az emberek túlnyomó többsége nem szokott pizzát reggelizni, aki pedig mégis megteszi, eddig talán némi lelkiismeret furdalással tette. Egy dietetikus szerint pedig nem is olyan szörnyű dolog ez, elvégre egy szelet pizzában található egy jó adag fehérje, szénhidrát, jó esetben némi zöldség is. A sajtról nem is beszélve, amiről már mi is megírtuk korábban, hogy mennyire egészséges. Ezzel ellentétben a leggyakrabban vásárolt gabonapelyhek agyon vannak cukrozva, éppen ezért nem számítanak ideális reggelinek.

- magyarázta Chelsey Amer dietetikus a Daily Meal kérdésére.

A szakértő azért persze azt is hozzátette, hogy ez nem jelenti azt, hogy a pizza lenne az új szuperkaja, nyilván nem ez a legegészségesebb opció, de a cukros reggeli pelyhekkel összehasonlítva mindenképpen kiegyensúlyozottabb ételnek számít (egy szeletről van szó, nem egy egész pizzáról), ami legalább nem dobja meg olyan hirtelen a vércukorszintet.

Mindezek ellenére mi azért inkább azt ajánljuk, hogy ezek közül válassz magadnak reggelit, és ezt is olvasd el:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.