Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A fitnesz-okosóra koronázatlan királyának számító Garmin most nem erektől duzzadó, kigyúrt férfikarra tervezett órát. Lily a karcsú női csuklóra elegánsan rásimuló, bárhol és bármikor használható okoseszköz, amit ha megmutatsz a csajodnak, egyből veheted elő a bankkártyádat is.

Teszt ennyire sokba még nem került nekem, sőt, eddig semmibe, igaz, leginkább autókat próbálgattam, és ott nemigen merült fel, hogy vegyünk / tartsuk meg. A Garmin Lily viszont az unboxing pillanatban bekúszott a párom elméjébe, úgy csillant fel tőle a szeme, hogy rögtön láttam, nem kell sokat gondolkozni a születésnapi ajándékon. Stílusos forma, ízléses színek és exkluzív óralap nézett ránk hívogatóan.

A Garmin eddig arról volt híres, hogy a sportolóknak tökéletesítette az óráit, Lily viszont egészen más vonalat képvisel: okosnak okos ő is, ám nem kizárólag joggingruhához vagy farmerhez áll jól, hanem rendkívül elegánsan mutat egy kiskosztümös hölgy karján is. Mivel azóta csak a töltéskor került le az „asszonyság” karjáról, kétségtelenül tökéletesnek tűnik ez a konstrukció.

Ha már töltés: ilyen csipeszes töltőt még nem láttam, teljesen hülyebiztos és gyors is.

Lily óraszámlapjának átlója mindössze 34 milliméter, a csuklópánt pedig 14 milliméteres, ami szilikon és bőr is lehet, ízlés szerint. Az óra hamisítatlan csajos színekben választható, rózsa, arany némi fehérrel megspékelve, vagy épp bronz, esetleg krémszínű, nem beszélve az éjféli orchideáról. Látható, hogy segítség nélkül férfiak ezeket nem is lennének képesek kérni az eladótól. Az viszont nagy előny, hogy egyik sem hivalkodó, abszolút kifinomult a formája, és a színválasztással tudsz igazodni a személyiséghez, vagyis lehet elegáns vagy sportosabb megjelenés is.

Ha ráböktél valamelyik színre, a többi már nem lesz gond, amit meg belül rejt, az úgyis eladja magát. Lily ugyanis szinten minden olyat tud, amit egy sport fitneszokosóra, sőt! Mivel hölgyeknek készült, olyan funkciók is bekerültek, mint a menstruációs ciklus követése, vagy a terhességi naptár, amikhez megjegyzések és figyelmeztetések is tartoznak, az edzéstípusok közé pedig beépítették a jógát és a pilatest is. Kihívásokat is indíthatsz, amik állítólag nagyon motiválóak, de ezt empirikus úton magam nem teszteltem.

Az okosóra profi alvás- és napirutin-figyeléssel is rendelkezik, az alapnak számító pulzus mellett ő méri a véroxigén- és stresszszintet is, mi több, a kipihentséget is, ami azért mindig fontos egy nőnek. Az alvásfázisokat percre lebontva megmutatja neked a hozzá letölthető személyre szabható, könnyen használható applikációban. Foglalkozik a hidratációddal is, figyelmeztet, ha innod kell, ami mindenképp praktikus, ha nagyon elmerülsz a munkában, vagy túledzed magad.

Ismerjük a hímsoviniszta mondást, miszerint a nő legyen okos, de azért ne túlságosan. Ez persze baromság, de Lilyre némiképp igaz. Találtunk néhány apró hiányosságot, például az ígért öt napot nem bírja az akkumulátor, folyamatos használattal (alvás és sport közben is) maximum 2-3 napot bír, de inkább csak kettőt. Lehet, hogy mi voltunk bénák a beállításnál, de olykor a menü nyelve random váltogatott a magyar és angol között. Sajnos GPS nem került Lilybe, a mozgási adatokat a Connect applikáció tudja jegyezni, de ehhez az okostelefonnak mindig nálad kell lenni.

De ez vállalható kompromisszum, pláne úgy, hogy akad egy Felszerelés menüpont, ami egy pasis óra esetében lehet, hogy értelmezhetetlen, a csajok viszont csillogó szemmel fogják kitölteni. Merthogy fel lehet vinni a sportcipőd márkáját, típusát, ezzel együtt a sportolás ritmusából és mennyiségéből az app élettartamot számol, majd figyelmeztet, hogy kellene egy új cipőt vásárolni. Szóval okos ő, de főleg rafinált. Hiába, női óra.

A tesztem határozott megfigyelésen alapul, és a rövid summázat tényleg az, hogy: vennem kell egyet.

A cikk elkészülését a Garmin támogatta.

(Fotó: a szerző)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.