Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az egyik youtubernek – Steve1989MREInfo – sikerült lecsapnia egy olyan katonai ételcsomagra, amely a második búr háborúban harcoló brit katonákat tartotta volna meg jó erőben és egészségben. A múlt század fordulóján zajló háború végül is brit szempontból sikeres volt, ugyanis legyőzték a holland erőket a Jóreménység fokánál, így megszerezték a dél-afrikai gyarmatot.

A katonáknak ugyebár szükségük volt energiára a távoli dél-afrikai ütközetek során, az ételcsomagba így szárított húspor került, amelyet végül is egy 20. század eleji fehérjepornak is felfoghatunk. Ugyanakkor több krónikás és történetíró is beszámolt arról, hogy a módszer ennél sokkal régibb, többek között az ősmagyarok is alkalmazták a hús konzerválására:

De milyen lehet az íze a cuccnak 117 év után, az jó kérdés. Steve is erre volt borzasztóan kíváncsi, aki evett már az amerikai polgárháborúból származó ételt is – tehát nem kispályás –, de azért kissé izgatott volt a nagy kóstolás előtt. A kaja íze egyébként nem ragadtatta el, azt viszont elismerte, hogy ehető volt, ami még úgy is nagy szó 117 év után, hogy lényegében kiszárított ételről van szó.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.