Az elmúlt másfél évben a BBQ műfaj nagyot lépett előre, de az az érzésünk, hogy a trend még csak most robban be igazán. Ha jól csinálják, a füstön sütés igazi tudomány, ami elkötelezett szakembereket, jó alapanyagokat és eszközöket kíván, ha ezek megvannak, akkor mi, akik a fogyasztói oldalon állunk, csak jól járhatunk.

Őrház Chill & BBQ

Ez a tahitótfalusi hely talán a legtrendibb és legkultikusabb az összes hazai bbq-lelőhely között. A minőség magas, ennek megfelelően az árak is, ráadásul érdemes nagyon jól időzíteni az érkezést, a készletek ugyanis nagyon gyorsan ki tudnak merülni, ráadásul a hely híres arról, hogy sokat kell várni és nem a leggördülékenyebb a kiszolgálás. Mindezek ellenére nem maradhat le egy ilyen listáról, mert a húsok párját ritkítóan ízletesek.

További infó.

Nyárspolgár BBQ

A Nyárspolgár színvonaláról annyit, hogy a mögöttük álló team a hazai bbq mozgalom motorjának számít, Adorjányi Máriusz és Kócsa László könyve, a BBQ Expedíció a hazai fanok bibliájának számít. Fergetegesen omlós, porhanyós marhákat és malacokat készítenek, és a kísérletezés sem áll távol tőlük: kedvenceik közé tartozik többek között a kakashere és a kakastaréj is. De ai nem ilyen kalandvágyó, az próbálja ki a marhaszegyüket vagy a pulled pork szendvicsüket.

További infó.

BP BARbq

Az Akácfa utcai intézményben megvan az, ami az Őrházban mondjuk nincs, ez pedig a profi vendéglátás. Urbánus bbq-szentélyről beszélünk, már nem egyszer megénekeltük, mekkora férfi hedonista kánaán a Serényi Zsolt által fémjelzett bbq-bár. Brutális burgerek, szaftos pulled pork szendvics, lucskos reuben – lélekmasszírozás felsőfokon.

További infó.

Befaló Bill

Egy hatalmas méretű, 2,5 tonnás, formaoltalommal védett, keményfa tüzelésű szmókerszörnnyel dolgoznak, amellyel egyrészt járják az ország nagyobb rendezvényeit, fesztiváljait, másrészt Érden várják a bbq-ra éhes népeket.

További infó.

Céltorony grill és BBQ

A Céltoronynak olyan a hangulata, mintha megszökött volna a római partról. Bohém, dunai, napfényes és vidám. Amióta pedig beüzemeltek egy bullet smokert, azóta igaz bbq-központtá is váltak. Csodás oldalasokat, vegyestálakat is készítenek, és mellé van grill is, ha azt szeretnéd. De ha van barbecue, akkor miért is szeretnél grillt?

További infó.

Mi a BBQ?

A „barbecue” (illetve barbecue, vagy röviden BBQ) egy ételkészítési műfaj, a köznyelv pedig az ily módon elkészített ételt is a kifejezéssel illeti. Főképp zsírosabb húsok, marha és disznórészek porhanyóssá tételére szolgált eredetileg, ami ma már egyfajta életstílussá vált. Ez az igazán férfias munka, a lassan füstölő sütő félnapokon át történő őrzése, a fűszerek, a hús és a füst illata, amely a hosszú sütés alatt összeér, egy jéghideg sörrel a kezünkben egy napsütéses nyári délutánon az élet egyszerű örömei közé tartozik. (Forrás: Befaló Bill)

Ez is érdekelhet:

Az 5+1 legkúlabb koktélbár férfiaknak

Jó dolog a sör meg a fröccs, de néha emelni kell a tétet.

További autentikus helyekért érdemes követni a Magyar Barbecue Szövetség oldalát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Több százezer horgászfelszerelés is lehet a magyarországi vizekben

További cikkeink a témában