5 borászat, amelyről még sokat fogsz hallani

Oké, hogy meg tudod különböztetni a fehéret a vöröstől és nem marokra fogod a pohár szárát, de ha nagyot akarsz villantani a borbárban, dobd be ezeket a neveket! Picik, frissek és pofátlanul jó boraik vannak…

Cseri Pince, Pannonhalma

Pannonhalmáról maximum az apátság szokott eszébe jutni még a borbolondoknak is, pedig vannak ott még kincsek – csak kevesen palackozzák őket. Cseriék is csak pár éve fogtak bele a kereskedelmi borászkodásba, de rögtön akkorát dobbantottak, hogy azóta egy-egy tételük hónapok alatt elfogy.

Kihagyhatatlan náluk: Archeus, Rajnai Rizling, Merlot.

SzépvölgyönÁT, Etyek

A két jóbarátnak meg sem kellett öregednie ahhoz, hogy pincét akarjanak. Nem is álltak meg az akarásnál, hanem megtalálták azt a pincét Etyeken, amibe onnantól kezdve minden szabad idejüket és forrásukat töltik számolatlanul. A címük Szépvölgy, a nevük Ádám és Tibor – innen az ÁT, a boraik pedig imádnivalóak.

Kihagyhatatlan náluk: Zöld Sárga, Sauvignon Blanc.

Sziegl Pince, Hajós-Baja

Na, ők meg az irigylésre méltóan fiatal, szép és szerelmes pár. Sziegl Balázs boraira már régóta rákapott a borszakma, csak annyira kevés van belőlük, hogy a beavatottak irigyen őrzik a beszerzési források címét… Ő az a borász, akire furcsán néznek a helyi öreg halak a pincesoron, viszont pár éven belül biztosan ő adja vissza Hajós régi hírnevének a fényét.

Kihagyhatatlan náluk: Névtelen, Kadarka.

WineLife, Sopron

A soproni borokkal az a baj, hogy nem jutnak el Budapestig: vagy a soproniak vagy a sógorok isszák meg őket. Éppen ezért izgalmas, amikor végre valakikkel élőben is lehet néha találkozni – Winelife-ékkal pedig nagyon jó. Orosz Csabinál és Linzer Samunál kevés jobb humorú borászt ismerünk, a kékfrankosukat pedig tanítani kéne.

Kihagyhatatlan náluk: Zweigelt, PS Kékfrankos

Zelna Borászat, Balatonfüred

Lukács Lilla és Barabás Barna a budapesti karrierjüket hátrahagyva az utóbbi évtizedek egyik legsanyarúbb évjáratában, 2014-ben kezdtek, méghozzá azonnal 8 hektáron. Na, innen szép nyerni. Nekik sikerült: az olaszrizlingjük messzire kicsillog a balatoni rizling-tengerből.

Kihagyhatatlan náluk: Farkó-kő Olaszrizling.

Mindegyik pince viszonylag kezdő, úgyhogy alaposan meg kell dolgozni azért, hogy hozzájuss a boraikhoz, de ha kíváncsi vagy rájuk, február 12-én és 13-án, a MOM Sportban, a Borjour Magnumon találkozhatsz velük!

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon