Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Igaz, az a szelet süti 68 éves és az angol királynő lakodalmán szolgálták föl. Te megkóstolnád?

Kezdjük talán az elején! A királyi édességet egy magát megnevezni nem kívánó sussex-i nő kínálta fel árverésre a Gorringes aukciós háznak. A szelet süteményt még 1947-ben kapták az akkor még csak hercegnő Erzsébet és Fülöp, edinburgh-i herceg lakodalmára meghívott vendégek, így köztük a tulajdonos édesapja, aki aztán lányára hagyta a falatnyi történelmet.

A királyi pár az esküvőn 1947-ben

A sütit még csak ki sem bontották, így azt csak az árverésen végül 500 angol fontot - azaz körülbelül 215 ezer forintot - kitokoló Los Angeles-i vevő csomagolhatta ki először. A gyömölcsszelet dobozán a dátum és a hely jelzése is arról árulkodik, hogy nem mindennapi finomságot rejt. "Buckingham Palota, 1947. november 20." Jogos a kérdés, hogy ennyi idő után vajon ehető-e még a történelmi nasi. A kinézete alapján mi azért erre nem fogadnánk nagy tétben.

Az igazság viszont az, hogy a sütemény szokatlanul magas alkoholtartalma miatt akár még ma is minden probléma nélkül fogyasztható, bár kimagasló gasztronómiai élvezetre azért nem érdemes számítani. Az igazi ínyencek jobban teszik, ha lefojtják egy erősebb fajta konyakos meggyel.

Jó étvágyat kívánunk az új tulajdonosnak!

(via Munchies)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.