Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

George Clooney-nak is hogy bejött már a tequila, ugye? Látván, hogy a szeszből mellékállásban is mocskosul meg lehet gazdagodni, a Metallica is szagot fogott.

De ők nem elégedtek meg azzal, hogy előjönnek egy sima whiskey-vel, amit valamilyen zúzós reklámszlogennel adnak el a népnek. Íme a Blackened 081, amit konkrétan metálban érleltek.

A névben a Blackened a banda negyedik stúdióalbumának nyolc perces tételére, a 081 pedig a zenekar alakulásának évére utal.

Ennél egy fokkal érdekesebb, hogy ezt a remek kevert whiskeyt zenével nemesítették. Nem vicc. A hordóban pihenni hagyott ital mellett ugyanis egy igen komoly mélynyomó üzemel folyamatosan. Az elv az, hogy az alacsony frekvenciás hanghullámok hatására a folyadék jobban átveszi a hordó ízét, és így testesebbnek, érettebbnek tűnik.

A srácok egyelőre 5000 palackkal készültek, melyeket olyan zenékben forgattak meg jó alaposan, mint például az Eye of the Beholder, a For Whom the Bell Tolls, vagy a The Frayed Ends of Sanity.

Mielőtt kamut kiáltanál, csendben megjegyezzük, hogy a hanghullámokkal érleléssel már több szeszfőzde is kísérletezik, és egy 2017-es kutatás is megerősítette, hogy a módszer valóban működik.

Mást ehhez már nem is tennénk hozzá. Ha esetleg alkalmad nyílna megkóstolni egy ilyet, oszdd meg velünk, hogy érzed-e a Nothing Else Matters-t a nyelved hegyén!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.