Azt csináltuk az Akváriumban, amit nem sokan szoktak: reggeliztünk. Magunk is meglepődtünk.

Tíz órakor délelőtt még mindenki alszik, aki előző este bulizott az Akváriumban, pedig a placc aljában megnyitott Akva Bisztró nagy erőkkel várja a reggelizőket. Gyorsan a lényegre térek, állandó tettestársammal, Totyi fotóskollégával egy tortillára és egy mediterrán reggelire csaptunk le nagy kedvvel.

Előbbi 590 forintos árával igencsak jó ár-érték arányú cucc, ekkora adag meleg ételt ebben a minőségben nem sok helyen találni a városban. Azt is megtudtuk, hogy a recept a kézilabda legendájához, Sótonyi Lászlóhoz köthető, aki évekig játszott spanyol klubcsapatokban. Sportrajongóknak kötelező kipróbálni, főleg most, amikor a Veszprém a Final Fourban van.

A mediterrán reggeli (1190 Ft) egy kis tálka jól elkészített humuszt és egy remek összetételű padlizsánkrémet takart, ami mellé zeller, uborka, paradicsom és retek érkezett kísérőnek. Az akvárium logóját formázó zsömle (kifli, vagy bármi is az) gegnek jó, de elég keményre sütötték. Lehet, hogy ez csak arra a két darabra vonatkozott, és persze az is lehet, hogy ez a ropogósság mást tökéletesen boldoggá tett volna. Az apróra vágott zöldségekből és egy kifliből nem derül ki, mit tud egy hely, de a padlizsánkrém igazi szívvel-lélekkel elkészített darab volt, szinte egy molekulányi sem maradt a kis tálkában.

A kiszolgálás diszkrét és profi, nem pályakezdő diákok, hanem sokat látott szakemberek állnak a pultban meg suhannak az asztalok körül, és a konyhában is komoly szakmai múlttal rendelkező séfek rakják össze a tányérokat, vagyis nyilvánvaló, hogy az egyik legközpontibb helyen fekvő intézmény új tulajdonosai nagy energiát fektetnek abba, hogy az Akváriumban ezentúl ne csak a folyékony kalóriabevitelen legyen a hangsúly.

A naponta változó, bisztrókonyha jellegű ebédmenü ára 1190 Ft, ami józan, fogyasztóbarát árpolitikára vall. Mivel erősen vegabarát a koncepció, ezért a leves mindig húsmentes, és a két választható második fogás közül is csak egyikben van husi. Mivel egy Akvárium nevű helyről van szó, bőven akadnak halas ételek (pesztós lazac, rántott ponty, fish' n chips), de akad hamburger is, amire a séf nagyon figyel, a bucit például nem bízták másra, helyben sütik.

Teljesen normális, de az Aqua Bisztrón még érződik, hogy vadiúj hely, a logózott zsömle ellenére nem találta meg a saját arculatát, de szerintünk ez az átmeneti időszak nem fog sokáig tartani. Ha csak fele olyan jó lesz, mint a teraszon ücsörögni esténként, akkor már elégedettek leszünk, de a korrekt minőség és a jó ár-érték arány miatt addig is simán ajánlott tesztelni a helyet.

(Fotó: Tóth István)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Négy villanymotorral és hegyomlásnyi nyomatékkal itt az elektromos Mercedes G-osztály

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés