Így esznek az amerikai katonák harctéren

Por vízzel, zacskóból. Isteni!

Az MRE nem más, mint a Meal Ready to Eat rövidítése, magyarítva készételnek neveznénk. Olyan funkcionális ételekről van szó, amiket a katonák bevetésekre is magukkal vihetnek, mert nem foglalnak sok helyet és könnyen elkészíthetők. Ezeknek az ételeknek egyszerre kell könnyen szállíthatóknak, könnyen elkészíthetőknek lenniük, miközben relatíve ízletesek és kalóriában gazdagok. Az teljesen egyértelmű, hogy nem organikusak és nem frissek, és nyilvánvalóan tele vannak mesterséges színezékekkel és adalékanyagokkal, de közben optimális élményt próbál nyújtani azoknak, akik nehéz körülmények között igyekeznek végezni a feladatukat.

A Munchies friss videójában látható Roundtree hadnagy elsőként egy gyümölcslét mutat be. A porra vizet tölt, majd alaposan összerázza, hogy ne maradjanak benne porrögök.

A hadnagy egyik kedvence a jalapenós sajtkrém kétszersültön, és mint láthatjuk, a sajtot úgy nyomja rá a kenyérre, mint a fogkrémet. Ő maga ezt „ízletes arany jóságnak” nevezi, ami nyilvánvaló fricska a főzős műsorok gourmandjai felé. Katonáék azzal főznek, ami jut nekik.

Egészen érdekes a katonai sütő: egy forró vízzel operáló ételmelegítő készülék, amibe Roundtree hadnagy egy marhahúsos raviolit tesz bele. A hő felmelegíti a tésztát és a katona máris meleg ételhez jutott a bevetés alatt.

A raviolis tasakot óvatosan nyitja ki, majd egy kisebb tasakból csípős sajtszószt önt rá, és máris kész a főétel.

Hogy mekkora séf Roundtree hadnagy, azzal bizonyítja, hogy ezt az olasz ételt belerakja egy mexikóiba, azaz a marhahúsos raviolit belekanalazza egy tacóba, és még szárított marhahúst is tesz mellé.

Itt a teljes videó:

A desszert egy meggyes pite, amely természetesen szintén egy tasakban található, amely a hadnagy szerint aranyat ér a harctéren. Ha ilyet eszik az ember, akkor "körbenéz a társain és elégedett, mert tudja, hogy valami sokkal finomabbat eszik, mint a többiek".

Íme, az aranydesszert:

Összességében elmondható, hogy a képernyő elől nézve nem túl hívogatóak ezek az ételek, de terepen nyilván változnak a prioritások, és akkor már valószínűleg úgy érzenénk, hogy megfogtuk az isten lábát és soha nem ettünk jobbat, mint a sajtkrémes kétszersült.

Ez is érdekelhet:

Megnyílt Szulló Szabina és Széll Tamás saját fine dining étterme - Roadster

Két év után újra fine dining étteremben főz Szulló Szabina és Széll Tamás. Az Onyx éttermet elhagyva először a Hold utcai piacon nyitottak bisztrót Stand25 néven, mely egy éven belül elnyerte a Michelin Guide Bib Gourmand elismerését, most pedig közös tervük újabb állomása következik: megnyitják saját fine dining éttermüket.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon