A nagyszüleid biztos ismerték a receptet, de Kaliforniában ez még csak most lett kvázi gasztroszenzáció.

Ott kezdődött a mánia, hogy a Sweet Maple nevű étterem egyik társtulajdonosa, Steven Hoyul Choi nyilatkozott a San Francisco Gate-nek a milliomosok baconjéről, ami az étterem egyik legkedveltebb specialitása, a cikk megjelenése után pedig már nem csak Friscóban, de az egész államban lett a zsíros finomságokra éhes tömegek fixációja.

Pedig ez a bacon egyáltalán nem kerül százezrekbe, és annyira egyszerű az elkészítése, hogy akár már holnap este megcsinálhatod, ha célirányosan tervezed a következő bevásárlást.

A legfontosabb különbség a hagyományos és a fejedelmi bacon között a szeletek vastagsága, ugyanis az utóbbi nagyjából hatszor vastagabb az előzőnél, és igazából ezért mondtuk, hogy valószínűleg a felmenőid már ismerték a receptet, mert ötven évvel ezelőtt még nem volt divat vékonyra szelni a sütésre szánt szalonnát.

Tehát veszel néhány szelet fél centisre szelt húsos szalonnát, hazaviszed, aztán már csak három dologra kell odafigyelned, hogy igazi kaliforniai milliomosok baconjét készíthess belőle. Az egyik a Cayenne-bors, a másik pedig a cukor, mivel ezzel a két dologgal kell meghintened a szeleteket. A harmadik pedig az, hogy ez a fajta finomság nem serpenyőben készül el öt perc alatt, hanem a sütőben, alacsony hőfokon kell két óra alatt készre sütni.

Ha ezeket betartod, akkor már csak arra kell figyelned, hogy evés közben ne számold a bevitt kalória és zsír mennyiségét, ezektől a számoktól ugyanis tutira nem leszel boldog.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon