Fedett pályás boros világrekordra készülnek a Borjour szervező: soha ennyi borászatot nem zsúfoltak össze egy helyre. Az egy négyzetméterre eső borászatok számát nem tudjuk kiszámolni, mert hiányzik pár adat hozzá, meg őszintén szólva matekban sem vagyunk erősek, de annyit tudunk, hogy kétszáz pincészet borait lehet megkóstolni a Millenáris két épületében. Plusz van egy játékunk, amelynek keretén belül két darab belépőt lehet nyerni.

Még nem volt ennyi magyar borászat egy fedél alatt… Az év legnagyobb beltéri kóstolóját szervezi a Borjour produkció: a február 15–i rendezvényen közel kétszáz borászat és borkereskedés mutatja meg újdonságait. A gigantikus borkóstoló – a Borjour Magnum – helyszíne a Millenáris két nagy épülete; a galériákkal együtt három szinten, több mint háromezer négyzetméteren helyezik majd el a kiállítók asztalait.

A nagyszabású kóstoló vendégei egyetlen belépő megváltásával bármely kiállított bort megkóstolhatják, külön fizetés nélkül. A szervezők számítása szerint az érdeklődők összesen több mint hatszáz különböző tétel közül válogathatnak, de a borászatokon túl jelen lesz jó néhány kis, kézműves gasztronómiai kiállító is, azaz házi sajtok, sonkák, csokoládék is lesznek a felhozatalban.

A Borjour szervezőinek célja, hogy egy alacsony költségvetésű rendezvényen lehetőséget biztosítsanak a magyar borászatok és a bor iránt érdeklődők találkozására. A borászati kiállítók a rendezvényen nem fizetnek standdíjat vagy egyéb juttatást, míg a vendégek reális áron juthatnak be az egynapos eseményre, ahol szabadon válogathatnak kedvenceik között.
A fő kóstoló előtt, a kora délutáni órákban a szakmai résztvevőket várják, ekkor borkereskedők, borbeszerzők, sommelier-k, gasztronómiai képviselők látogathatják végig a borászok standjait.

Az idei a negyedik Borjour Magnum, mely várhatóan a legnagyobb is lesz egyben, a szervezők közel háromezer résztvevővel, és a rendezvény végén több mint ötezer üres palackkal kalkulálnak…

Borjour Magnum
2014. február 15.
Millenáris, „B” és „D” épület
További infók itt.

Játék

Na és akkor a kérdés, ami nagyon nehéz lesz, főleg, ha végigolvastad a cikket: hány palack bort hoznak idén a borászok a Magnumra?

A) 1500
B) 5000
C) 9000

A megfejtéseket február 10-éig küldd el a jatek@player.hu e-mail címre. Eredményhirdetés február 11-én. Az e-mail tárgyának tüntesd fel ezt: Borjour. Mindent bele!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon