Száz bor, amit meg kell kóstolnod, mielőtt meghalsz – Castello di Monsanto Chianti Classico Riserva

"Főzéskor sokszor használok bort. Néha-néha az ételekhez is öntök keveset" – jelentette ki W.C. Fields, amerikai színész, aki köztudomásúlag nem vetette meg az alkoholt. A Bortrezor sorozatunk szereplőit fel lehet használni főzéshez, semmiféle törvény vagy jogszabály nem tiltja, csak botorság lenne. Újra megnyitjuk virtuális bortrezorunkat, és elhelyezünk benne egy újabb remekművet!

 Bortrezor#2

A mérvadónak tekinthető Wine Spectator magazin 2007-ben 100-ból 91 pontot adott ennek a toszkán chiantinak, és a szintén befolyásos Wine Enthusiast 90 pontja is elég beszédes. A helyzet az, hogy ha a Castello di Monsanto ezen boráról beszélünk, akkor szinte nincs olyan évjárat, amivel mellélőnénk, ráadásul az ár-érték arány is nagyon kedvező, nem véletlenül emelték ki több neves boros honlapon, hogy a minőséghez képest baráti áron lehet hozzájutni. Ez az összeg nagyjából 5500-6500 forintnyi euró vagy dollár, boros portálja válogatja. Hazai cégeknél netes adatbázisban sajnos nem találtuk, de nyilván rendelhető, szóval érdemes érdeklődni szaküzletekben.

A chianti cuvée típusú ital, többféle szőlőből áll össze, ami jelen esetben 90% sangiovese, ami Szerb Antal Utas és holdvilágának köszönhetően a legmagyarabb olasz bor, tessék utána olvasni, hogy miért. Van itt még 10 %-nyi canaiolo és colorino is. Magát a bort összesen közel két évig érlelik, az ízvilága érett, gyümölcsös, vaníliás aromával. Akik a francia borokra esküsznek, az olasz borokat, különösen a sangiovese-t rendszerint „őszinte asztalinak” meg „egyszerűnek” szokták nevezni kissé lenézően, de ne foglalkozzunk az ilyesmivel. Ez a toszkán bor tökéletes választás egy romantikus vacsora mellé, amit a párunkkal vagy a családunkkal költünk el. Ugyan tudományos bizonyítékaink nincsenek, de az ilyen borokkal rendszerint együtt jár a jó hangulat. Néha nincs jobb, mint egy őszinte asztali.

Legutóbb a Konyári Pincészet Sessio-ját tettük be a bortrezorunkba, olvasd el, hogy miért! 

A virtuális borgyűjtemények mellett vannak létező, kézzelfogható bortrezorok is, és nem is kell messzire mennünk, ha szeretnénk magunknak egy sajátot. Korábbi cikkünkben bemutattuk nektek a Jammertal Borászati Élményközpontot, ahol most egy játék keretein belül egy 100 palackkal megtöltött Bortrezort nyerhetsz, megannyi szolgáltatással kiegészítve!

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon