Az megvan, mikor egy dögös bártenderbe a banános daiquirije miatt szeretsz bele?

Na, hát velünk valami hasonló történt. Bednárik Nikivel már korábban is találkoztunk a Boutiq' Barban, de most először állt a pult mögött. A Bacardi Legacy hatos döntőjébe is úgy jutott be harmadikként, hogy még alig-alig volt gyakorlata, de a lényeg itt nem is ez, mert nagyon elkapta az ízeket a La Musa névre keresztelt banános daiquirijével.

Csak azért, hogy a totál laikusok is képbe legyenek: a daiquiri egy alapkoktél - ami persze semmit nem von le Niki érdemeiből -, klasszikusan rumból, limeból, és cukorból készítik. Ehhez jött fűszernek a banán, amit egy jó ideje mellőznek a koktélkészítésben. Niki szerit igazából sokáig nehéz volt hozzájutni olyan banánesszenciához, amitől az ital nem lesz mű, de most már ez sem állja meg a helyét: a Sosa banánaromája, amiből a koktélba szigorúan 1 nagy fújásnyi kerül, tökéletesen visszaadja az igazi banánízt.

De vissza egy kicsit Nikihez, aki alig több, mint egy éve kezdte tanulni a szakmát. Előtte egy kávézóban dolgozott, de rájött, hogy inkább későnfekvő, mint koránkelő típus. Az egyik barátja nyitotta fel a szemét, hogy egy bárban lenne igazán jó helyen, aztán el is kezdett járni Nagy Zoltán (a Boutiq' egyik tulajdonosa és alapítója) tanfolyamára. Beugrós lett, néha csak mosogatott, aztán már a szirupok készítésébe is belekóstolt, háromhavonta meg vizsgázott mindazokból, amiket tanult. Nem ő az első, akit a Boutiq' nevel ki - Csigó Krisztián is valahogy így kezdte, és azóta már az egyik legrangosabb versenyen, a Nikka Perfect Serve londoni döntőjében is dobogóra állt. Sőt, a Bacardy Legacy jövő keddi (február 23-i) döntőjében sem egyetlen lány versenyzőként lesz ott Niki.

A Gerbeaud-ban rendezett első magyarországi döntőn a versenyzőknek a koktélkészítés csak rutinmunka lesz - két koktélt kell elkészíteniük két perc alatt. A nagyobb falat a húsz perces prezentáció, amiben el kell mesélniük, hogy milyen marketing eszközökkel népszerűsítették az italukat az elmúlt három hónapban. Azt nem tudjuk, hogy a többi versenyző mivel rukkol elő, de Niki elég erősnek tűnik ebben a részben is: először Zsidróék egyik bulijában készítette el, aztán vendég bártendereknek hála a La Musa, ha csak néhány napig is, de Milánó, Boston, Tokió és Amszterdam egy-egy bárjában is felkerült az itallapra és Niki is volt Londonban vendégeskedni és népszerűsíteni az italt.

Hogy mekkora sikerrel, az kedden kiderül, és az első helyezett meg sem áll a San Franciscó-i nemzetközi döntőig.

Talán az izgalmat. Talán azt, hogy a friss és citrusos daiquirit bitang jól egészíti ki a banán édessége. Amiről pedig eddig még szó sem esett, az a darjeeling és kamilla bitter, ami a végén olyan elegáns keserűséggel rántja egybe az italt és hoz ki még több aromát, hogy libabőrösek lettünk tőle.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon