Egy vegán pár kitiltotta a nem vegánokat az esküvőjéről. Igen, a családot is
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sokadik fejezetéhez érkezett a vegánok és a húsevők háborúja.

Teljesen érthető dolog, ha valaki vegánként vegán ételeket szolgál fel a saját esküvőjén, de az már egy egészen más szint, amit egy amerikai ifjú pár művelt. Ők nem álltak meg ott, hogy hús nem kaphatott helyet a menün, ők a húsevőket is kitiltották a lagziról.

A szülőket, családtagokat és a barátokat is.

Egy hölgy, bizonyos Karen – akinek a teljes nevét nem hozták nyilvánosságra – egy vegán facebook csoportban dicsekedett el ezzel a lépéssel, arra várva, hogy más vegánok majd támogatják a döntését.

Fordítjuk:

Amikor a családod próbál bűntudatot kelteni benned, hogy őket is beengedd az esküvődre, pedig mindenevők 😊 😊
Csak hogy értésetek a kontextust: néhány családtagot nem hívtunk meg az esküvőre, mert nem akarjuk, hogy gyilkosokat az esküvőnkön, aminek ugye életünk egyik legboldogabb napjának kellene lennie.

Amikor más vegánok értetlenségüket fejezték ki a lépés kapcsán, magyarázkodni kezdett.

"Mindig támadtak engem a párommal, amiért vegánok vagyunk, aztán amikor eljött az esküvő napja, ismét barátok akarnak lenni. Amikor közöltem velük a hírt, csak támadást kaptam, mert nem akarom viselni annak a súlyát, hogy olyanok vannak ott, akik állatokat ölnek (akiket mi meg akarunk védeni).
Azért posztoltam ezt ide, mert arra számítottam, hogy némi megértésre találok azok között, akik hozzám hasonlóak. Több mint két éven át eredménytelenül próbáltam nevelni ezeket az embereket, és nem akarok ezzel foglalkozni az esküvőm napján, mert biztos, hogy akkor is bajt okoznának. Sajnálom, ha ezzel „nyers” vagyok, vagy egy „ribanc”, de nem sértem meg azokat az értékeket, amelyben itt mindannyian hiszünk."

A Facebook kommentlavinába később az egyik egykori koszorúslány is bekapcsolódott.

Nem csak, hogy már nem vagyok koszorúslány, de már a mérgező, rossz emberek közé tartozunk, akiket nem akar az életében tudni. Azt állítja, hogy álandóan hazudunk. Soha, egy családtagja sem piszkálta őt azért, mert vegán, ezt mind csak képzeli. És mindezt azért, mert nem váltunk egész életünkre vegánná.

Ez egy elég extrém példa, holott a vegán esküvők valóban egyre népszerűbbek. A Bored Panda megkérdezte a Vegánként élni Facebook oldal szerkesztőjét a menyasszony döntéséről.

A kommentelők többsége hülyeségnek tartotta a pár döntését, voltak, akik kifejezetten arra kérték a nem vegánokat, hogy ne ezek alapján ítéljék meg őket.

Miért nem elég annyi, hogy csak vegán ételeket szolgálnak fel?

Amikor annyira együttérző vagy, hogy már nem tudsz együttérezni a családoddal.

El tudjátok képzelni a fogadalmat?
Én, Karen, vegán…

100 dollárba fogadok, hogy a menyasszony panaszkodni fog, ha nem kap ajándékot azoktól, akiket nem hívott meg...

Mi is foglalkoztunk olyan esetekkel, amikor a vegánok agresszív kampányba kezdtek az életmódjuk mellett. Például amikor egy vadételeket felszolgáló étterem előtt tüntettek, gyilkosoknak nevezve a vendégeket. A tulajdonos reakcióját érdemes megnézni.

És megtörtént ennek a fordítottja is, amikor egy férfi nyers húst fogyasztva sétált körbe egy vegán fesztiválon.

A vegán életmódról alkotott véleményünket ne befolyásolja ez az eset, ez is sokkal inkább arról szól, hogy vannak, akik erősen túltolják a biciklit, és nem a megfelelő eszközökkel igyekeznek népszerűsíteni azokat az elveket, amelyekben hisznek. Karen, a menyasszony nem volt annyira agresszív, mint a torontói étterem előtt tüntetők, de ha népszerűsíteni szeretné a vegán életmódot, akkor nem kizárni kell embereket az életéből, hanem minél többeket belevonni abba.

(Forrás: Bored Panda)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.