Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A South Park óta tudjuk, hogy mindenért Kanadát kell hibáztatni, és az is biztos, hogy heti ajánlatunkat is nehéz pozitív országimázs kampányként értelmezni, ugyanis az ontariói Bugfeast szervezők arra buzdítják a közönséget, hogy egyenek rovarokat!

A szervezők mindent bevetnek, hogy az esemény vonzónak tűnjön: a rovarokat hawaii stílusú lakoma keretében tálalják a nagyérdemű elé, ráadásul lesz ingyenes kóstoló is. A bogárevésnek latin neve is van, entomofágiának hívják, ami pont úgy hangzik, mint egy súlyos betegség, de ez ne tévesszen meg minket, és ne nézzük le azon embertársainkat, akik hangyát reggeliznek.

Kalandra fel!

Hova?
A kanadai Cambridge-be
Mikor?
Március 10-től 18-ig
Website:
Bugfeast

Tény, hogy a bogárevés Közép-, és Dél-Amerikában, Afrikában, illetve Ázsia bizonyos részein sokkal népszerűbb, mint a világ egyéb pontjain. Számítások szerint közel ezernégyszáz olyan rovarfajt és pókszabásút tartanak számon, amely emberi fogyasztásra alkalmas. A műfaj támogatói szerint a bogarak könnyen beszerezhetők, és tápanyagban gazdagok: a rovarok teste komoly fehérje, vitamin és zsírforrás. A tücsök kalciumtartalma például elképesztően magas, míg a termeszekben sok a vas. Tíz deka óriás selyemhernyó lárva például egész napi réz, cink, vas, thiamin, riboflavin szükségleteinket fedezi.

Felmérés

A Player szerkesztőségében meglepően nagy százalékban volt azon kollégák száma, akik elképzelhetőnek tartanák, hogy bogarakat egyenek, a kereskedelmi igazgatónk pedig határozott igennel válaszolt.

A bogárevés fellegvárainak Mexikó és Thaiföld számítanak, a chapulines, vagyis pácolt sült szöcske bizonyos körökben keresettebb, mint egy marhahúsos enchillada. A thai jing leed nem más, mint wokban sült, borsos tücsök, amelyet szakértők a snack műfajba sorolnak, állítólag sörrel felülmúlhatatlan.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.