Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Amint egyre komolyabban veszed a kávézást, úgy jönnek a problémák egymás után a kávé őrlésétől kezdve a főzés módján át a tejhab minőségéig. Nem csak elmondjuk, hogyan veheted az akadályokat könnyedén, de egy helyes válasszal nyerhetsz is egy nagyon profi Philips Saeco Intelia Evo szuperautomata eszpresszógépet.

Vannak olyanok, akik szerint a kávé az a barnás folyadék, amelyet bármilyen kávészemből vagy porból, bármilyen kávéfőzővel elő lehet állítani, legfeljebb kicsit több cukorral, tejjel vagy tejszínnel kell javítani az állapotán. Ők egyrészt jó helyzetben vannak, mert valamennyi büfében, kisközértben vagy automatánál megtalálják számításukat egy kis műanyag pohárban – másrészt viszont fogalmuk sincs arról, mit jelent a kávé és a kávézás valójában.

Ha nem tartozol közéjük, és a kávézást nem reggeli rutinként, hanem sok élvezet tartogató művészeti ágként vagy szertartásként közelíted meg, akkor szerencsés vagy, mert egy dologgal többel teheted boldogabbá az életed – de egyúttal magadra húzol egy csomó potenciális problémát a megfelelő minőségű kávétól a profi kávéfőző igényéig. Hamar rájössz, hogy az őrölt kávé csak akkor remek dolog, ha nem hónapokkal ezelőtt őrölték, még a zacskóba zárása előtt – egyébként meg más-más szemcseméretű kávé szükséges a könnyebb és az erősebb kávéhoz –, a tej pedig nem a pohárba löttyintve, hanem hab formában való a pohárba, ha csodás cappuccino vagy latte macchiato a cél. És még mindig egyszerűbb ezeket megtanulni, mint az ébresztőóra gyűlöletes hangja utáni fél-, vagy majdnem egész álomban egy tökéletes kávét készíteni.

Neked. Van viszont egy profi, aki a nap huszonnégy órájának bármelyik pillanatában készít egy kávét, pontosabban egy tökéletes kávét. Csak annyi a felelősséged, hogy jó minőségű szemes kávéról és igazi tejről meg persze vízről gondoskodj, és ne felejtsd el a csészét a helyére tenni, aztán nyomd meg a gombot – minden más a Philips Saeco Intelia Evo szuperautomata eszpresszógép feladata. Az ízlésednek megfelelő méretűre őrli a kávét a kerámiaőrlőivel (persze, hogy meg is jegyzi, mi a kedvenced), nagyon gyorsan megfőzi, a kétkamrás tejtartályának köszönhetően ízletes habot csinál a tejből, majd amikor te már csukott szemmel élvezed az egészen frissen őrölt, frissen főzött, friss tejhabbal ízesített kávé élményét, csendben elöblíti a saját kávékörét, hogy legközelebb is hibátlan legyen az aroma.

Nem az a klasszikus kotyogós, de ha egyszer ráérzel a tökéletes, ráadásul otthon is bármikor elkészíthető kávéra, amivel garantálhatod, hogy fog még nálad aludni az a nő, akit reggel megkínálsz vele, előbb-utóbb úgyis megveszed.

Kivéve, ha nyersz egyet tőlünk: mivel nagyon fontosnak tartjuk a minőségi kávét és a kávékultúra terjesztését, kisorsolunk egy Philips Saeco Intelia Evo szuperautomata eszpresszógépet azok között, akik válaszolnak egy gyenge kávé elfogyasztása után is könnyen megválaszolható kérdésre, és a helyes válasz betűjét elküldik egy Philips Saeco-játék tárgyú e-mailben a jatek@player.hu címre 2014. november 25-éig, a telefonszámoddal együtt. Hajrá!

A kérdés:

Miből készíti a kávét a Philips Saeco Intelia Evo?

A) kapszulából
B) porból
C) szemes kávéból

(x)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.