Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mint arról már beszámoltunk, a brit celebséf étteremfranchise-ának megnyílt a budapesti egysége is. Bevizsgáltuk közelről, méghozzá úgy, hogy megettük a fél étlapot.

Kicsit hálátlan dolog az étteremmel szemben, hogy a tesztelt kb. hatféle előétel, nyolcféle főétel és hétféle desszert közül nem tudok egyet sem kiemelni, de mégis ez a helyzet. Ezzel meg is fogalmazom a lényeget a JI-nel kapcsolatban: magas minőségű alapanyagokból egyformán magas minőségű fogások készülnek.

Felvágottak, bocconcini, juhsajt, saláta, egyebek

Olivabogyók olivatapenáddal. Utóbbi különösen remek volt

Ez nagyban köszönhető annak a sztendernek, amit Jamie Oliver az éttermei számára bevezetett. Olyan szabályrendszerről beszélünk, ami nagyon kevés mozgásteret hagy a séfnek, mivel a receptektől nem lehet eltérni, nem véletlenül válaszolta azt az étterem kedves pr-ese, hogy a budai várban található étterem főséfje, nem más, mint Jamie Oliver.

Margherita. A tészta friss, könnyű és foszlós volt, a paradicsomszósz intenzív. Szerettük

Polenta chips, egy üdítően eredeti és könnyed finomság

Tagliatelle bolognai raguval

Nem nehéz megjósolni, hogy Jamie’s Italian bombasiker lesz. Tulajdonképpen már most az. Amíg ott voltam, folyamatosan dőlt be a tömeg a Szentháromság utcáról, olyan mennyiségben, aminek már a harmadával boldog lenne nagyon-nagyon sok étteremtulajdonos. nem volt törvényszerű, de a helyben benne van a kúlfaktor, menő lesz innen instázni, bejelentkezni, innen indulni a péntek-szombat éjszakának, ide hozni randizni a nagy őt.

Csirke cacciatore

Garnélás linguini

A Zsiday csoport a teljes közép-európai régióra megszerezte a franchise jogot, így a következő pár évre, vagy inkább a következő évtizedre meg is van a programjuk. Az első külföldi étterem állítólag Bécsben lesz, és várhatók még Jamie’s Italian éttermek Prágában, Szlovéniában és máshol a régióban.

Funky chips

Rákos spagetti

Carbonara

(Fotók: Jamie's Italian)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.