Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha eddig a rizsből mindig ragadós, nyálkás pép lett, akkor ezt látnod kell!

Ha eddig úgy készítettük a rizst, hogy fedő nélkül főztük, és közben kevergettük, akkor eddig rosszul csináltuk. Ilyen módszert gyakorolva a rizsből rendszerint ragadós, nyálkás pép válik, ami – mondanunk sem kell – nem jó. A helyes az, ha a vizet – benne a rizzsel – teljes gázon felforraljuk, majd a lehető legalacsonyabb fokozatra vesszük vissza a hőt, és így pároljuk a rizst 20 percig, fedő alatt.

Kevergetni nem szabad és a hölgy szerint a fedőt se vegyük le, de nem árt ellenőrizni, hogy ne főjön el alóla a víz, ugyanis egy pillanat alatt le tud égni. A vízmennyiség általában a rizs mennyiségének másfél-kétszerese kell, hogy legyen és elméletileg a fedő miatt nem fogyhat el alóla a víz, de nem árt az óvatosság! Ezzel a módszerrel a rizsünk nem lesz ragadós, szétfőtt massza, hanem épen ellenkezőleg: finom lesz és ízletes!

A zacskós rizs esetében természetesen csak arra kell figyelnünk, hogy víz fedje a rizst, illetve arrra, hogy ne főzzük túl, de aki teheti, az próbáljon ki a kedvünkért valami jó minőségű rizst, nem fogja megbánni.

Tovább a Hatékonyha sorozathoz hasonló, észbontóan zseniális trükkjeinkért. Kiderült, hogy rosszul pucoltunk főtt tojást és hagymát, rosszul főztünk tésztát, a főtt krumplival sem megfelelően bántunk, és már azt is tudjuk, hogyan lehet a leghatékonyabban fokhagymát pucolni!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.