Gondolkoztál már azon, hogy mi a főtt tojás sárgáján az a ronda, gyanús színű, sötétzöld árnyalatú grimbusz? Ez a zöldes réteg - amely a fenti fotón is jól látható -, a biztos jele annak, hogy túlfőztük a tojást. Ha azt hitted, hogy kötelező tartozéka a főtt tojásnak, akkor tévedsz, ugyanis a megfelelő technológiát alkalmazva megszabadulhatunk tőle. Nem kell mást tennünk, csak annyi hideg vízbe tenni a tojást, hogy teljesen ellepje. Ezután forraljuk fel a vizet, de amint zubogni kezd, azonnal vegyük vissza, és alacsony hőfokon főzzük 10 percig. Amint kivettük a forró vízből, tegyük egy fazék jeges vízbe, hagyjuk kihűlni, majd 1-2 perc elteltével vegyük ki. Törjük meg a héját, majd 5 percre ismét tegyük vissza a hideg vízbe. Végül pucoljuk meg – akár az általunk korábban bemutatott módszerrel – és lássunk csodát: tökéletes színű, hibátlan állagú tojássárgáját kaptunk.

A Hatékonyha rovatban korábban foglalkoztunk a krumpli és a tojás hatékony pucolásával, illetve a hagyma könnymentes hámozásával is, ráadásul kiderült, hogy alibamájat sem jól tároltuk, és tésztát is rosszul főztünk. Nézd meg ezeket is!

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ő a kedvenc Strandunk

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés