Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A limonádét eddig Napkirályt idéző fényűzéssel és pazarlással készítettük. Új, hatékony, gazdaságos megoldást ismertetünk.

További konyhai reformokért ellenőrizd a Hatékonyha sorozatunkat, ahol olyan trükköket mutatunk, hogy a csajod majd beiratkozik hozzád tanfolyamra!

A limondé a sör mellett a nyár legalapabb hűsítője, így éppen időben támadunk ezzel a forradalmi megközelítéssel. Hogy rögtön a lényegre térjünk: a hagyományos koncepcióval az a hiba, hogy csak a citrom levét használjuk fel, majd a héjat – és ha nem kellő erővel préseltünk, akkor akár jelentős mennyiségű gyümölcshúst is – a kukába dobjuk. A videóban is szemléltetett módszer szerint azonban a héjat is a limonádé részéve tesszük, így növeljük az ital íz-koncentrációját, ráadásul kevesebb élelmiszert dobunk ki a szemétbe. A citromhéj elfogyasztása egyébként nem ördögtől való dolog, gondoljunk csak bele, hogy mennyi ételben, süteményben kerül felhasználásra reszelt formában. Az elkészítéshez először vágjuk cikkekre a citromot, majd a magokat távolítsuk el. (Azért még így is keletkezik némi hulladék.) Ezek után dobjuk a mixerbe és öntsük fel vízzel. Ezek után nincs más dolgunk, mint ízesíteni. Haladók kevés gyömbért is reszelhetnek hozzá, illetve mentával dobhatják fel. Korábbi részeinkben megtudtuk, hogy rosszul főztünk tojást, tésztát, pucoltuk a hagymát és a krumplit. Minden hétvégén új rész a Hatékonyha sorozatunkban!További konyhai reformokért ellenőrizd a Hatékonyha sorozatunkat, ahol olyan trükköket mutatunk, hogy a csajod majd beíratkozik hozzád tanfolyamra!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot ránk a Facebook oldalunkon, és tálcán kapod a legérdekesebb anyagainkat!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.