Tegyük fel, hogy este átjönnek a haverok, hogy megnézzétek a vízilabda válogatott első olimpiai meccsét, közben meg megy majd a grillezés és a sörözés. Igen ám, de reggel kapsz észbe, hogy elfelejtetted betenni a mustáros pácba a húsokat! Normális esetben ezt már buktad, de a vázolt megoldással még menthető a helyzet. Az ideális természetesen az, ha egész éjszaka – esetenként akár 2 napon át – pihen a kiszemelt hús a lében, de akadnak vészhelyzetek. Ha feledékenyek vagyunk, akkor nem kell mást tennünk, mint felszeletelnünk a húst és bezacskóznunk. A levegőt nyomjuk ki a műanyagzacskóból, így nem fordulhat elő, hogy nem a páclében úszik az árú. A hús így nagyobb felületen érintkezik a páclével, és hamarabb magába szívja a kellő aromákat. A videóban szereplő hölgy szerint fél óra elteltével már dobhatjuk is a grillre a húst, szerintünk azért pár órás fürdő minimum ajánlott. Annyi bizonyos, hogy remek trükk, amit minden feledékeny hobbiszakácsnak érdemes lesz megjegyeznie!

Tovább a Hatékonyha sorozathoz hasonló, észbontóan zseniális trükkjeinkért. Kiderült, hogy rosszul pucoltunk főtt tojást és hagymát, rosszul főztünk tésztát meg rizst, a főtt krumplival sem megfelelően bántunk, és már azt is tudjuk, hogyan lehet a leghatékonyabban fokhagymát pucolni!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Ideje boldog születésnapot kívánnunk Lolának

További cikkeink a témában