Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A tudósok szerint az agyunk hajlamos a zsíros kajákat vagy éppen a cukros édességeket választani, hiszen azok stimulálják a jutalmazási rendszert, serkentve a dopamin és endorfin felszabadulását, ami miatt aztán még többre vágyunk.

Egy új játék azonban állítólag képes arra tréningezni az agyunkat, hogy az egészségtelen élelmiszerek helyett inkább a gyümölcsöket és zöldségeket válassza ki számunkra, elősegítve ezzel a fogyást és redukálva a napi kalóriabevitelünket.

A FoodT applikáció ingyenes és elvileg ezen a héten válik elérhetővé Androidon. Naponta 10 percet elég vele játszani ahhoz, hogy rászoktassuk magunkat az egészségesebb kajákra. A lényege ugyanis az, hogy elvegye azt a mentális jutalmat, amit a cukros desszertek jelenthetnek.

A tesztek során azok, akik elkezdtek játszani a programmal, naponta 220 kalóriával kevesebbet ettek, mint az appot nem használók. A tudósok és a játékot kitaláló pszichológusprofesszor, Natalia Lawrence egyaránt bíznak benne, hogy rengeteg ember életmódját tudják majd ezzel jobb irányba terelni.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.