Egy új applikáció segíthet lefogyni és elkerülni az egészségtelen ételeket

A tudósok szerint az agyunk hajlamos a zsíros kajákat vagy éppen a cukros édességeket választani, hiszen azok stimulálják a jutalmazási rendszert, serkentve a dopamin és endorfin felszabadulását, ami miatt aztán még többre vágyunk.

Egy új játék azonban állítólag képes arra tréningezni az agyunkat, hogy az egészségtelen élelmiszerek helyett inkább a gyümölcsöket és zöldségeket válassza ki számunkra, elősegítve ezzel a fogyást és redukálva a napi kalóriabevitelünket.

A FoodT applikáció ingyenes és elvileg ezen a héten válik elérhetővé Androidon. Naponta 10 percet elég vele játszani ahhoz, hogy rászoktassuk magunkat az egészségesebb kajákra. A lényege ugyanis az, hogy elvegye azt a mentális jutalmat, amit a cukros desszertek jelenthetnek.

A tesztek során azok, akik elkezdtek játszani a programmal, naponta 220 kalóriával kevesebbet ettek, mint az appot nem használók. A tudósok és a játékot kitaláló pszichológusprofesszor, Natalia Lawrence egyaránt bíznak benne, hogy rengeteg ember életmódját tudják majd ezzel jobb irányba terelni.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon