Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szombaton Jamie Oliver beindítja a kajás forradalmat, lesz Főzdefeszt, Etyeken ömlik a bor, és kezdhetünk hangolódni a Budai Gourmet fesztiválra is. Úgy fest, nem most nyáron kezdjük a turbódiétát.

Főzdefeszt

Mikor és hol?

Június 1-3., Budapest, Mikszáth tér

Újra itt a Főzdefeszt! 2012. június első hétvégéjét Józsefváros Önkormányzatának jóvoltából a Palotanegyed legszebb terein, a Mikszáth téren és a Szabó Ervin téren tölthetjük a legjobb hazai kézműves sörök kóstolgatásával. 21 kézműves sörfőzde jelenik meg a rendezvény helyszínén, hogy bemutassa tavaly óta szélesedő kínálatát, vagy régi receptjeik felturbózott változatait. Bemutatkozik a miskolci Zip’s Brewhouse-t, mely főzdének a sörei amúgy csak Miskolcon kóstolhatóak. A dombóvári Kissler fügés sörrel támad, a Békésszentandrási Sörfőzde vilmoskörtés különlegességet küld a fesztiválra. A Serforrás a hordóérleléssel egészen kitűnőre varázsolt Korty söre mellett elhozza az évek óta Borsodban rejtegetett almás sörét is. Bemutatkozik a Csobánkai Betyár, illetve a Fóti Kézműves Sörfőzde is bemutatja első - még elnevezésre váró - 8%-os barna sörét. A csepeli Rizmájer a porterével és a kukoricás Cortezzel száll ringbe, a Stari újra főzi legendás Ír Vörös sörét. Kihagyhatatlan.

Food Revolution Day

Mikor?

Május 19., Budapest

A Jamie Oliver által életre hívott Food Revolution mozgalom célja az, hogy az emberek a feldolgozatlan, lehetőleg helyi forrásból származó termékeket válasszák és a fiatal generáció ismét felfedezze a főzés okozta örömöt, lehetőségeket. Ezzel kapcsolatosan egy petíciót is útnak indítottak, amit már közel 800.000-en írtak alá a világ minden tájáról, több híres személyiséget is beleértve, például Jennifer Anistont és Kate Winslet-et. Május 19-én Budapesten is több kisebb-nagyobb rendezvény, ingyenes nyílt nap, gyermekeknek és felnőtteknek szóló program vár benneteket, olyan helyeken, mint a Goodness Medical Fitness- és Wellness Stúdió, a Napos Oldal Vegetáriánus Étterem, a Somerset Teahouse, ahol ingyenes zöld és fehér tea kóstoltatás lesz, vagy például a Fruccola Étterem, amely Food Revolution Utcabállal vár felnőtteket és gyerekeket, ahol animátorok által vezetett, játékos programok keretében ismerhetitek meg a zöldségeket és a gyümölcsöket. Egy kis előzetes programajánló: csukott szemmel való zöldség- és gyümölcskóstolás, gyümölcssaláta készítés, házi gyümölcsjoghurt készítés, kitűző és Fruccola-Naptár készítése, vetélkedők és még sok egyéb. Végül, de nem utolsó sorban a Player elsőként ad hírt arról, hogy Jamie Oliver programjával együttmködve a Pastrami Étterem és Kávéházban a TVPaprika csatorna társ-megálmodója, Prokopp Dóra ezen a napon jelenti majd be az első hazai és minden igényt kielégító főzős applikáció megszületését!

Etyeki pincefesztivál

Mikor és hol?

Május 19-20., Etyek

10. alkalommal lehet borospohárral a kezükben bebarangolni Etyeket, és végigkóstolni a helyi pincék nedűit. Idén is fesztiválkártyával lehet fizetni, a körpincénél minden standról más zene szól, de ez sem baj, ha az ember pohara mindig tele van! Idén a buborékok szerelmesei számos helyen kóstolhatják kedvenc italukat; lesz Pezsgőbár és Gourmet-terasz, a Kecskegödörben Pezsgőudvar található, és természetesen a Törley termékeit is megtalálhatják a szokásos helyeken, a Búcsú téren és a Kálvária udvaron.

Budai Gourmet Fesztivál

Mikor és hol?

Június 8-10., Budapest Millenáris Park

Az idei nyár legsűrűbb és legízletesebb eseménye minden bizonnyal a Budai Gourmet Fesztivál lesz, amely ismét összehozza majd a legjobb hazai éttermeket, séfeket, őstermelőket, borászokat és mindazokat, akiknek szívügye a magyar gasztronómiai kultúra. A legfinomabb pálinkák, sajtok, szalámik, sonkák, mézek, süteménycsodák, kézműves sörök és még sok más gasztro-remekmű. A legjobb hazai éttermek – többek között a Costes, a Bock Bisztró, a 21 - Magyar Vendéglő vagy a Pastrami Étterem és Kávéház - is kivonulnak, de lesznek koncertek is, fellép például Harcsa Veronika, a Kiscsillag és a Deladap! is.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.