Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A hamburger valószínűleg a 21. század húslevese: mindenkinek van egy tuti receptje - csak épp nem a nagyi százéves, piros fazekában, hanem valamelyik menő weboldalon, vagy a saját, "heston blumenthali" konyhánkban lett kikísérletezve.

Gordon Ramsay-nek, korunk legszókimondóbb szakácsának is van egy tuti receptje és pár hasznos tippje.

És mivel a fickó - annak ellenére, hogy sokszor elképesztő nagy tulok - tényleg piszok jól főz, mi is kíváncsiak voltunk, mi sül ki ebből.

Ramsay-ben már csak azért is bízhatunk, mert saját burger étterme van Las Vegasban.
Ettől függetlenül ez a burger semmi extra, ami jó is meg nem is.

Egyrészt örülünk, mert csupa olyan cuccot rakott bele, ami nálunk is könnyen elérhető, legfeljebb a mutáns méretű hagyma és paradicsom beszerzése lehet nehézkes, de egye fene, jó lesz a kisebb is.
Másrészt klassz, mert:

  1. újra bebizonyosodott, hogy a jó burgerhez nem kell más, mint jó alapanyag
  2. a legfontosabb a jó fűszerezés (csak sót és borsot használ a videóban), és hogy se a hús, se a zsemle ne száradjon ki, amire tökéletes módszer, ha vajjal megkenjük őket

Persze, ha már nagyon pro vagy, akkor jöhet a pirított bacon, a lilahagyma lekvár, aztán a marinált lazacfilébe áztatott káposztán érlelt köménymaghéjba töltött chili szósz. Vagy ami tetszik, mert ha szívesen csinálod, úgyis finom lesz.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.