Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az érzékszerveid őrlángra rakva, az agyad tompa, és csak az alapvető életfunkciók ellátására képes. Megmoccanni sincs kedved, és ha mégis kimászol az ágyból, akkor úgy dülöngélsz végig a lakáson, mint egy zombi. A szombat este jól sikerült, talán túlságosan is, most pedig utolért a vasárnap reggelek jellegzetes betegsége: a macskajaj. A Player most segít neked, csak össze kell szedned minden erődet, hogy végigolvasd ezt a pár sort. Gyerünk, katona! Meg tudod csinálni!

A másnaposság mértéke sok tényezőtől függ: az életkor, testsúly, nem, génállomány mind befolyásolni tudja, hogy miképpen reagál egy-egy szervezet az alkoholra. A nők rosszabbul bírják az italt, és közismert tény, hogy az ázsiai származásúak is nehezebben dolgozzák fel ugyanazt az alkoholmennyiséget, mint például nyugaton élő embertársaik. Az sem mindegy, hogy mit iszunk. Talán kevésbé ismert tény, de a színtelen szeszek: pl. vodka, gin, sokkal kevésbé terhelik meg a szervezetünket, mint a sötét színű whiskeyk, a brandy vagy akár a vörösbor.

Így jár, aki sokat iszik, és nem emlékszik semmire!


Player-tipp


A New York-i El Maguey y La Tuna étterem híres macskajaj elleni leveséről. Hétvégenként állítólag tele van véreres szemű férfiakkal, akik mind a hely specialitását, a pancitát kanalazzák magukba. Ez a mexikói leves csíkokra vágott pacallal és szárított csilivel készül, bivalyerős és nehéz étel. A gyógyító levesek minden nemzet konyháján megtalálhatók, a mi leghíresebb ilyen versenyzőnk mai főszereplőnk: a korhely leves. A folyadékpótlás fontosságát a másnaposság kezelésében nem lehet elégszer hangsúlyozni, illetve a vitaminok, ásványi anyag készletek feltöltéséről sem szabad megfeledkezni: a korhelyleves, mint a főtt levek általában, tökéletesen megfelel erre a feladatra. Az egyetlen probléma, hogy másnaposan aligha fogunk főzőcskézni, szóval nem árt, ha előző nap elkészítjük ezt az életmentő káposztás szérumot.

Hideg vízben átmossuk a savanyú káposztát, majd két liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a csülköt, és a kockákra vágott szalonnát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Rántást készítünk, mehet bele a hagyma és a fokhagyma, végül a pirospaprika. Az elkészült rántással berántjuk a levest, és hagyjuk rotyogni. Egy adag csülköt, szalonnát egy tányérba szedünk, majd rászedjük a levest, a végén kis tejfölt is tehetünk rá. Ezek után nem kell mást tennünk, csak várni, amíg visszatér belénk az élet.

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.