Intenzív ízű, de könnyű fogás az ünnepekre. Jó lesz.

Az ünnepek idején az ember rendszerint nehéz fogásokkal szőnyegbombázza az emésztőrendszerét, ezért aztán néha nem árt olyat is enni, amitől nem érzi magát úgy az ember, mintha lenyelt volna egy pótkereket. Micsoda véletlen egybeesés, ez a halas cucc pont ilyen!

Itt a videó kedvcsinálónak!

Na, fogjunk neki!

Hozzávalók:

0,5 kg tilapia filé (vagy valamilyen tengeri hal filé)
1 ek chilipor
1 tk római köménymag
1 tk cayenne bors
½ tk só
½ tk bors
1 ek lime leve
1 tk olivaolaj

Krém:

1 avokádó
½ csésze apróra vágott koriander
½ tk só
½ tk bors
1 ek lime leve
¼ csésze joghurt

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200˚C fokra. Egy kis tálban keverjük össze a chiliport, a köményt, a cayenne borsot, a sót, borsot, a lime levét és az olivaolajat. Kenjük be a halfilé mindkét oldalát ezzel a páclével, majd az előmelegített sütőben süssük a halat 12 percig, amíg a széle ropogós, a belseje pedig puha, szaftos nem lesz.

Amíg a hal készül, készítsük el a krémet. Botmixerrel dolgozzuk össze az avokádót, a koriandert, sót, borsot, a lime levét és a joghurtot. Keverjük simára. A végén tálaljuk ki a halat, és tegyük rá a krémet.

Bon apétit!

Ha meghoztuk a kedved, de nincs időd főzni, akkor pattanj fel a Netpincér oldalára és rendelj magadnak valami finomságot! Ráadásul most aztán már tényleg semmi nem gátol meg abban, hogy bárhonnan, bármilyen helyzetben rendelj, ugyanis kijött a Netpincér appja, méghozzá iOS-re és Androidra is.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon