Megnyitotta második éttermét a zuglóiak kedvenc halasa.

A bulinegyedet a polgári lakosságtól élesen elválasztó demarkációs vonalra telepítette a második bázisát az étterem, amiért eddig is érdemes volt kitekerni, vagy kisétálni a Városligetig.

Ha szereted a halételeket, akkor neked nem ismeretlen a Halműhely nevű családias étterem neve. A srácok az eddigi sikerekre alapozva  most újabb gombostűt szúrtak le a budapesti térképen,  úgyhogy benéztünk hozzájuk és a korábbiakhoz képest gazdagodott kínálatukból kóstoltunk meg néhány új fogást, meg persze a korábbi favoritokat sem felejtettük ki.

A Király utcától az Oktogon felé sétálva bukkantunk rá az ismerős logóra

Ha belefáradtál a pizza-burger-gyros háromszöget képező körúti streetfood masszába, amit időnként megtör egy mexikói, vagy vietnami kajálda, és nem fintorogsz, ha halról van szó, mint Ford Fairlane, akkor ez a te helyed.

Nem állítanánk, hogy a hal a jövő hamburgere, de az éppen véget ért tesztüzem utolsó napján megállapítottuk, hogy a budapestiek nem csak vízparton szeretik a halételeket.

A Dózsa György úton bejáratott étterem tradicionális hangulatát ne keresd a körúton, cserébe bulibarát nyitvatartást és kézben elvihető take away papírdobozkákat kaphatsz, ha csak beugranál, de nem akarsz leülni.

A slágerfogás, az afrikai harcsából készült, fűszeres haltepertő Fish&Chips formában, pofás kis dobozban is kérhető, ha rohannál tovább

Az újdonságok közül a kedvencünk a grillezett, fokhagymás-fehérboros garnéla volt, amit salátával tálalnak és a sütés közben chardonnay-val öntenek nyakon.

Aquadella, a sütésre termett apróhal

Halchips nélkül ne menj tovább! Mi spirálburgonyával és csípős szósszal kóstoltuk

Grillezett lazacsteak, egy csipetnyi sóval, borssal, meg persze facsart citrommal locsolva. Jázmin rizzsel kértük

A rendeléskor kicsit túlvállaltuk magunkat, azt hittük, még beverünk egy halászlét, de sajnos csak kanalazgattunk belőle, a pontypatkóba már beletört a fogunk, akármilyen finom is.

A fincsi halételek mellé a Halműhely a dunaszentmiklósi Kősziklás Borászat kereskedelmi forgalomban ritkán kapható, jóféle borait kínálja, de ha fakír vagy és nálad becsípődött a száraz november, akkor a valódi gyümölcsökből készült házi szörpjeiket is kérheted.

A non plus ultra haltepertőt helyben is elrágcsáltuk, crunchy burgonyával, lilahagymás remuláddal és savanyúsággal

A folyami halaktól a hekkig sok mindent merítenek a többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag repceolajba, elmondásuk szerint azért abba, mert amellett, hogy egészséges, nem túl karakteres és nem lopja el a showt a fűszerezéstől. Ezt megerősíthetjük, de a puding próbája az evés, ne higgyetek nekünk, hanem egy pénteki sörözés előtt/alatt/után kóstoljátok meg!

 

 

 

 

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon