Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Olyan remek oktatófilmünk van, hogy nem fogod tudni elrontani.

A First We Feast honlap előkapta az Everyman Espresso baristáját, Sam Penixet, hogy mutassa meg, milyen az a jegeskávé, ami friss és fogyasztás előtt nem állt tizenkét órát a hűtőben. Ez egy japán stílusú jegeskávé, amelynek lényege, hogy ugyanannyi vizet használunk az elkészítéshez, mintha hagyományos kávét készítenénk, azzal a különbséggel, hogy ennek a víznek jelentős része jég. És most kezdődjön a gif-tutoriál!

1. Akármilyen ketyerét használunk, sima csepegtetős módszert vagy Chemexet, a lényeg, hogy 200 gramm jeget tegyünk egy üvegbe.

2. Majd következik 30 gramm őrölt kávé.

3. Indítsd be a stoppert négy percről visszaszámolva. Ennyi idő kell az elkészítéshez.

4. A kezdő öntés lényege, hogy az őrleményt teljesen beáztassuk, ezt pedig egyenletes, körkörös mozdulattal érhetjük el. Ha mindenhol ázik, hagyjuk pihenni egy percig.

5. Ha letelt az egy perc, a maradék idő alatt folyamatosan öntsük a vizet az őrleményre, továbbra is körkörös mozdulattal. Penix úgy csinálja, hogy addig önti a vizet, amíg az ellepi az őrleményt, majd hagyja kiürülni a szűrőt, és kezdi elölről.

6. Ismételjük a mozdulatot.

7. Ami négy perc után lefolyt az üvegbe, azt ihatjuk is.

8. Ilyen a jó jegeskávé!

 (Forrás: First We Feast)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.