Nem kell hozzá Gordon Ramsaynek lenned, hogy elkészíts egy csirkés quesadillát. Online főzőtanfolyammal jövünk!

Ha ezt kérdezed, amikor egy vöröshagyma és egy lilahagyma van előtted az asztalon, akkor van egy hírünk: valószínűleg nem te fogod letaszítani Gordon Ramsayt a csúcsról. Vagyunk páran olyanok, akiknek egy rántotta elkészítése is rakétatudomány, és akkor nem is beszéltünk komolyabb fogásokról, amelyek a mágia, csoda kategóriába esnek. Bámulatos, hogy sok apróra vágott élelmiszerből ügyes kezek finomságokat tudnak varázsolni, igaz?

Nos, a helyzet az, hogy főzni nem bonyolult, nem kell a konyha Tony Starkjának lenni, hogy az ember megcsináljon egy csirkés quesadillát guacamoléval. Van egy lélektani határ, amit át kell lépni, de ha ezt megtettük, és odafigyelünk kicsit arra, amit csinálunk, akkor rá fogunk döbbenni, hogy 1. főzni nem is annyira bonyolult 2. kifejezetten poén is tud lenni!

Egy ilyen sikertörténet rajzolódik ki az alább látható videóban.

Hősünk másnaposan ébred a kanapén. A telefonjára néz, amin ott az új üzenet: a tegnap este megismert lány érdeklődik, hogy áll-e még az aznapi ebédmeghívás? Melyikünk ne ígért be néha olyasmit, amit nem kellett volna? Nos, hősünk főzni nem tud, de a kényszer nagy úr. Felhívja a havert, beáll a konyhapultba, és… de a többit nézd meg itt!

Ha megihletett ez a remek történet, és a nagy Őt meglepnéd azzal a finomsággal, amit hősünk készített, akkor először is tekintsd a videót a saját, különbejáratú tanácsadódnak, másodszor pedig nézd meg, mik is kellenek a művelethez!

Csirkefogó Quesadilla

Kevés olajon, magas hőmérsékleten lepirítjuk a csíkokra vágott csirkecomb filét, és ha színt kapott kiszedjük egy tálba. A serpenyőben folytatjuk a főzést. Hagymát, majd fokhagymát pirítunk, a végén pedig hozzáadjuk a kockára vágott színes kaliforniai paprikát és a paradicsomot. Ha minden megpirult, paradicsomsűrítményt adunk hozzá és ízesítjük római köménnyel, valamint füstölt paprika őrleménnyel. Egy kevés vizet adunk hozzá, hogy a paradicsompüré ne égjen oda. Amikor mártás állagú lesz, hozzáadjuk a Bonduelle Mexicana keveréket, a pirított csirkecomb csíkokat és készre fűzzük a ragut, lime-al tovább ízesíthetjük.

Toppingnak korianderes avokádó krémet és fűszeres tejfölt készítünk, amihez az avokádók héját és magját eltávolítjuk, egy keverőtálba tesszük, adunk hozzá 1-2 darab apróra vágott salotta hagymát, egy kis darab apróra vágott chilit, 1 darab lime levét, majd durvára keverjük habverővel. Végül pedig sózzuk, borsozzuk, és friss korianderrel fűszerezzük.

A tejfölt egy keverőtálba öntjük, sózzuk, borsozzuk és snidlinget teszünk bele. Ha minden elkészült, akkor serpenyőben elkezdjük melegíteni a tortilla lapot, a felére reszelt cheddar sajtot teszünk, majd egy pár kanál ragút adunk hozzá és még egy réteg sajttal szórjuk meg. A tortilla lap másik felét rá hajtjuk a ragura és addig pirítjuk, amíg a sajt bele nem olvad. Tálaláskor a quesadillat félbevágjuk, teszünk rá egy kanál avokádót és meglocsoljuk a fűszeres tejföllel, friss korianderrel díszítjük.

Hozzávalók:

• 500 gr csirkecomb filé
• 9 db színes kaliforniai paprika (sárga, zöld, piros)
• 3 db eat me vagy hass avokádó (sötét zöld a héja nem világos)
• 2 db salotta hagyma vagy sonkahagyma
• 2 db vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• édes füstölt pirospaprika őrlemény
• 200 gr paradicsom sűrítmény
• őrölt római kömény
• érett paradicsom (ökörszív)
• olívaolaj
• 1 csokor friss koriander
• snidling
• 300 gr tejföl (magas zsírtartalmú - 25%)
• 2 db lime
• cukor, só, bors
• 2 db chili (thai)
• 8 db tortilla lap
• 200 gr vörös cheddar sajt
• 2 db Bonduelle Mexicana konzerv

(x)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon