Annyira hihetetlennek és meglepőnek hangzik a módszer, hogy még működhet is.

A trükk Jim Kochtól származik, aki az egyik legnagyobb amerikai sörmárka, a Sam Adams reklámarca volt három évtizeden keresztül, azonkívül a Boston Beer Company alapítója és társtulajdonosa. Remek kis cikk, amit ajánlok minden angolul tudó szerencsésnek, de a lényeg annyi, hogy minden pohár sör előtt el kell fogyasztani egy kiskanálnyi porélesztőt (indulás előtt is be lehet lapátolni, nem kell a kocsmában élesztőt enni). Az élesztőben lévő enzimek miatt az alkoholt nem a szervezetünk kezdi lebontani a májban, hanem már maga az élesztő nekilát ennek a feladatnak. A recept még említ egy kis joghurtot is, ebbe lehet belekeverni az élesztőt, de ennek csak esztétikai oka van, gyakorlati haszna nincs.

Fontos infó, hogy Koch szerint az élesztő enyhíti, és nem semlegesíti az alkohol hatásait. (Egy Joseph Owades névre hallgató biokémikus Prequel néven ugyanezen a hatáson alapuló pirulát is szabadalmaztatott, ami soha nem került kereskedelmi forgalomba.) A cikk szerzője kipróbálta a módszert, és hat üveges sörtől csak egy kicsit szédült, de nagyon messze volt a részegségtől. Tanulságos átfutni a kommenteket is, a legtöbb megszólaló szerint ugyanis akár működhet is ez a dolog, de éppen a sörivás lényege vész el, nevesül a sztondulás. Mi mindenesetre ki fogjuk próbálni ezt a trükköt a hétvégén, és beszámolunk az eredményről.

(Forrás: Esquire)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Vadvirágmezőkkel kell kiszolgálni a beporzókat, hogy segítsenek biztosítani az élelmünket

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés