Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy jó vacsorához, grillezéshez, villás reggelihez a hangulatos zene ugyanolyan alapfeltétel, mint a megfelelő bor vagy köret. A tökéletes soundtrack pedig akkor a legtökéletesebb, ha maga is evésről, ivásról, kajákról szól. A Player összeszedett tíz ehető zenét Blondietól Snoop Doggig. Még valami: a Ketchup songot ne is keressétek, nem véletlenül maradt ki.

Blondie: Eat To The Beat


A legjobb bulik a konyhában vannak, tartja a mondás és Blondie Eat to the Beat (kb.: Egyél ritmusra) című dala valami ilyesmiről szól. Az 1979-es sláger tele van mogyoróvajjal, konyhával, hasfájással, Alka Seltzerrel, szóval egy retró konyhapartihoz kitűnő aláfestő zene. Még valami: hé, csajok! A Blondie-nak nem csak ez az egy száma van!

Mihez ajánljuk?

Hűtőben lévő maradékokhoz, amikre hajnaltájt mozdul rá az ember észbontó házibulik utolsó előtti felvonásaként.


Snoop Dogg: Gin and juiceA kilencvenes évek egyik legdögösebb hip hop slágere nem ehető, hanem iható dolgokról szól, egészen konkrétan ginről. Nem csoda, ha kedvünk támad előkapni egy poharat, teleszórni jéggel, majd megküldeni egy kis Tanquerayjel. Aztán bijáccs meg minden.

Mihez ajánljuk?

Nagy, pácolt grillhúsokhoz, kerti partikra.


Chef (South Park): Chocolate Salty BallsA South Park Séfje, mint az nevéből is sejthető, egy szakács, így nem meglepő, ha szeret kajákról dalolni. Természetesen a fekete sós csokigolyókat itt is metaforaként kell értelmezni. És hogy mit is szimbolizálnak? Tessék meghallgatni a dalt!

Mihez ajánljuk?

Forróbbnál is forróbb estékre desszertekhez.


Emiliana Torrini: Tuna FishEgy olyan prózai lény is képes megihletni szerzőket, mint a tonhal. Emiliana Torrini a tökéletes példa, hiszen Tonhal című dalában egy reggeliről, majd a felszínre úszó, és ott szívüket hűtő tonhalakról énekel.

Mihez ajánljuk?

Bármilyen halételhez, de főleg tonhalhoz, majd ablakon kibámuláshoz.


Tom Waits: Chocolate JesusTom Waits ezzel a dallal aligha vált a Vatikán kedvencévé, annak ellenére, hogy nem Jézust, vagy a vallásosságot, hanem a bigott fanatikusokat álltja pellengérre. Az biztos, hogy nincs kísértetiesebb annál, mint amikor valaki ilyen autóbaleset hangon énekel egy parféval és tejszínhabbal nyakon öntött csoki Jézusról. A vicc szerint miután egész életében keményen dohányzott, a tüdőrákot végül Tom Waits vitte el.

Mihez ajánljuk?

Tányérról lelógó sült marhahúsokhoz, sok whiskeyvel, kávéval – és bár az egészséges életmód hívei vagyunk – cigarettával.


Adam Sandler: Food Innuendo GuyAdam Sandler maximálisan kihasználja a kajás hasonlatok adta lehetőségeket, hiszen az a sor, hogy „meghámozhatnád a banánom, mint egy csapat megvadult majom” elég egyértelmű megfogalmazásnak tekinthető. A Kajával célozgató srác című dal saját szerzeménye, és tökéletesen summázza Adam Sandler munkásságát: kicsit erőltetett, de szódával elmegy.

Mihez ajánljuk?

Kora délutáni uzsonnázáshoz sok szendviccsel és egy pohár sörrel.


Supertramp: Breakfast In AmericaEz bizony egy komoly sláger, és már a címében is evésről van szó, szóval itt a helye a válogatásban. Az 1979-es Reggeli Amerikában fő szimbóluma a kippers nevű halétel, ami nem más, mint füstölt hering, amelyet angolszász országokban gyakran fogyasztanak reggelire is. Az egyik legsikeresebb kajás vonatkozású dal: az azonos című album 1980-ban több országban vezette a slágerlistákat, és húsz millió eladott példánnyal a zenekar legnépszerűbb lemeze lett. Fogadjunk,hogy te is ismered a dalt.

Mihez ajánljuk?

Füstölt heringhez kötelező.


Manu Chao: Hamburger fieldsAz eredetileg Mano Negra dalt most Manu Chao előadásában hallhatjátok. A dalban említet hamburger mező nem más, mint Amerika, ahol mindenki popcornt eszik, és a folyómedrekben szénsavas üdítő folyik.

Mihez ajánljuk?

Csilis tortillához, és a mexikói-amerikai határon való illegális átkeléshez.


Beck: Satan Gave Me A TacoEz a dal konkrétan arról szól, hogy mi történt az előadóval, miután kapott egy tacót a sátántól. Nagyjából minden, ami rossz lehet egy tacóban, megjelenik: nyers a csirke, a salátán atkák mászkálnak és a szósz is sűrű. Még mielőtt befutott volna a Loserrel, ilyen felhasználóbarátságtalan zenéket írt, amit ma már csak fanatikusok, és közeli családtagok hajlandók meghallgatni.

Mihez ajánljuk?

Méregkeveréshez, anyósnak készített gyilkos galócás gombapörkölthöz.


George Clinton: Do fries go with that shake?George Clinton, a funk hercege feltette a kérdést: vajon a shake megy-e a sült krumplihoz? Nem annyira vágjuk a nyolcvanas évek gettó szlengjét, de szerintünk ennek megint a szexhez lesz köze. A videóklip tovább erősíti a kulináris vonalat, ugyanis egy gyorsétteremben játszódik, és tele van rohangászó shakekkel, hamburgerekkel és fánkokkal. Ez volt a művész második legsikeresebb slágere, 1986-ban a 13. helyig mászott fel a Billboardon.

Mihez ajánljuk?

Hamburgerekhez, hot dogokhoz, és egyéb gyorséttermi kedvencekhez.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.