Az LG mutatja be a 2019-es CES-en.

A kézművessör-forradalom mérföldköve lehet a Home Brew, amely a kapszulás kávéfőzők elvén – csak persze sokkal lassabban – működik, a folyamat vége pedig nem a forró fekete, hanem a hideg sör. (Létezik már ilyen készülék egyébként, az egyelőre nem váltotta meg a világot).

A malátát, élesztőt, komlóolajokat és ízesítőket egyaránt tartalmazó, ötféle változatban elérhető, egyszer használatos kapszulák valamelyikének kiválasztásával és egyetlen gomb megnyomásával a felhasználó hátra is dőlhet, hiszen az LG HomeBrew az egész folyamatot automatizálja az er-jesztéstől, a szénsavval való dúsításon és érlelésen át a csapolásig, sőt, egészen a tisztításig. A géphez fejlesztett ingyenes androidos és iOS-alkalmazással a felhasználók bárhonnan, bármikor nyomon követhetik a HomeBrew-ban készülő sör állapotát.

Optimalizált erjesztési algoritmus ellenőrzi a fermentáció folyamatát, a sikeres sörkészítés érdekében pedig precízen szabályozza a hőmérsékletet és a tartályban uralkodó nyomást. A kapszulás rendszer a hagyományos ot-thoni sörkészítéssel járó tisztítási gondokat is leveszi a felhasználó válláról, a rendszer ugyanis automatikusan fertőtleníti önmagát, mégpedig csupán forró víz alkalmazásával, így a következő adag sör főzésére már tökéletesen higiénikussá válik a gép.

A gép a legkülönbözőbb stílusú sörök elkészítésére alkalmas, és minden egyes adag esetében garantálja a kitűnő minőséget. A kapszulák ötféle ízvilágban érhetőek el:

  • gazdagon komlózott amerikai IPA (Indian Pale Ale)
  • aranyszínű APA (American Pale Ale)
  • testes angol stout
  • belga stílusú witbier (búzasör)
  • száraz cseh pilseni.

Az eszköz akár öt liter prémium sört képes elkészíteni a sör fajtájától függően, hozzávetőleg két hét alatt.

Ez is érdekelhet:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon