Madame Pho néven nyílt új pho-lelőhely Budapesten, ami valójában még a nevénél is izgalmasabb
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy új vietnámi levesező Budapest szívében, ami minden ízében más, mint a többi.

A réges-régmúltban, a Corvin környékére az emberek csak a mozik miatt jártak. Aztán átalakult a környék látképe, és az újépítésű lakás- és irodakomplexumok elszórták ezen a területen a spóráikat, és elburjánzottak.

Így alakult ki a Corvin sétány, ami szubjektíve nekem egy mikro Váci utca, ami nem elsősorban a bennszülött fővárosiaknak szól, hanem inkább az itt dolgozó, tanuló és airbnb-ző embereknek.

A környékre én is csak a kedvenc borozóm, a Cintányéros miatt járok, vagy évekkel ezelőtt a Gólyában lógtam, amíg nem lepték el a Tripadvisor-huszárok.

No, de vissza a Corvin sétányra, ahol a közelmúltban nyílt egy vietnámi konyhát prezentáló étterem, egy jó phót főző, Pho-ző! Ezt le lehetne tudni annyival, hogy oké, köszi, nem újdonság az ilyen, az elmúlt években sok ilyen hely nyílt. Viszont a Madame Pho más, és ezt minden rajongás nélkül mondom, teljesen objektíve.
Kezdjük azzal, hogy a dizájnra nem kevés hangsúlyt fektettek, így a szürke betondzsungelből betoppanva meglegyint minket egy régi, letűnt időket idéző, és a fémes, neonfényes jelent vegyítő miliő.

Annyira klassz ez a múlt és jelen keveréke, hogy egy újabb olyan gasztrohely Budapest térképén, amely igazából bármelyik nyugati metropoliszban is megállná a helyét.

Az arculatért és dizájnért Csontos Eszter - Socially felelt, az építész pedig Ernst András volt, akik pazar munkát végeztek.

Na de a dizájnon túl is van élet, és egy étteremben az ízek is mondhatni fontosak, amiben a Madame Pho újfent hibátlant dobott. Kóstoltam már a pho-jüket, aminek szerintem az alapleve zseniális fővárosi viszonylatban,

Ami nagyjából azonos pho-vel, de sokkal izgalmasabb az alapleve, köszönhetően a belefőzött fűszereknek, és a marha mellett a disznó csontok részvételének.
Plusz, tudom emelni még a tétet, mert az asztalhoz is úgy érkezik ez a tétel, hogy tele van thai bazsalikommal, perillával és a többivel. Omnomnommm!

Az erős levesmezőny mellett, nagyon komoly wok-variácókba is belefuthat az ember, és egyéb vietnámi klasszikusok is mind kaphatóak, tényleg pazar minőségben.

Jöhetne a kérdés, hogy ha ennyire tuti minden, akkor biztos drágább az átlagnál, de a helyzet az, hogy nem! Szerintem az árak a minőséggel nincsenek egálban, mert sokkal olcsóbb minden, mint amit megérdemelne bármely étel, ami élményt szolgáltat itt számunkra. De ez maradjon is így! Jelezném, hogy követendő példa, khm!

A helyet 100%-ban a tulajdonosok viszik, ami azt jelenti, hogy az egész család kiveszi a részét a munkából, legyen szó a kiszolgálásról vagy akár a főzésről. Végül is azt hiszem, így lehet egy helyet ténylegesen kifogástalan minőségben működtetni, ahova szívesen visszatérünk.

Szóval, ha már esetleg unod a végletekig kimaxolt vietnámi pho-lelőhelyeidet, vagy szeretnéd valami igazán impozáns és extra éttermi élménnyel meglepni a párodat, a Madame Pho most a legtutibb hely, ahová mehettek. Szerintem már csak a fentebb említett leves miatt is érdemes ide ellátogatni, mert az akkora csúcsélmény, hogy a helyi vietnámi közösség is szép számban ezért az egy tételért is képes felkeresni a madamot! Nehogy már te maradj le róla, halló!

(Fotó/Videó: Bodor Tamás)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.