Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Modern magyar konyha, kommunista nosztalgia és mangalicázás a világ egyik legnagyobb példányszámú lapjában.

Négy budapesti étterem megfogta az isten lábát, mert ha NYT ír rólad, az jobb mint egy többmilliós óriásplakátkampány. Ír? Ajánl! A pénteken megjelent cikkben négy magyar éttermet vizsgált be a szerző, amelyek közül kettőnek biztosan ott a helye a top tízben, a többinek meg bitang nagy szerencséje volt.  A Michelin-csillagos Onyx étterem (Stiller Ákos fotóján Széll Tamás és Szüllő Szabina séfek láthatók) és a Mák bisztró mint a modern magyar konyha képviselői jelennek meg, a Pesti disznóban mangalicázhat a vendég, míg a tavaly nyitott Macesz Huszár a fővárosi zsidó közösség emblematikus helyeként jelenik meg. Lisa Abend cikke egyébként Bock József és Bíró Lajos megemlítésével nyit, szerinte a Bock Bisztró 2004-es nyitása jelentette a magyar gasztroforradalom indulását. Itt nézheted meg a teljes cikket.

(Forrás: New York Times)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.