Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egyenesben közvetítünk egy budapesti teázó kínai beszerzőkörútjáról.

A Zhao Zhou teázó kétségtelenül a város egyik legizgalmasabb és legegyedibb teázója, még nem tudjuk pontosan, milyen lesz a végső arculata, de már most egy egészen különleges élményben lehet részünk, ha ellátogatunk hozzájuk. Egyszerre határokat feszegetően eredeti, mély, teafilozófikus, és modern, urbánus, budapesti.

Az eredetiségben fontos szerepet játszik a Zhao Zhou megálmodója, Tálos Gábor, aki évtizedek óta ezer szállal kötődik a kínai kultúrához, a csan buddhizmushoz és persze a teához. Szerintünk mindig nagyon hiteles, ha valaki nem csak közbülső nagykereskedésektől vásárol, hanem hajlandó elmenni a forrásig, hogy maga fedezze fel azokat a puereket, oolongokat, zöld teákat, amiket be akar mutatni a hazai tea-afficionadóknak.

Így szállítják a frissen leszedett tealeveleket

Most éppen ilyesmi történik, a Zhao Zhou Facebook oldalán kísérhetjük végig Gábor utazását Fucsien tartományban, a Wuyi hegyek árnyékában. Ha csak pár fotó erejéig is, de nagyon izgalmas és tanulságos átérezni egy ilyen teás zarándokút hangulatát.

A Wuyishan az egyik legrégebbi olyan kínai hegy, ahol oolong teákat termesztenek. A napokban kezdik szedni a tealeveleket.

Megnézhetjük, hogyan zajlik a tea feldolgozása.

És végül egy ajándék teamegszállottaknak: Tálos Gábor lefényképezett egy olyan teafát, amit a 13. században, a Szung dinasztia fennállása alatt ültettek.

Amíg nem érkeznek meg az új teák, addig is érdemes elmenni a Lánchíd budai oldalánál található Zhao Zhouba, mert nagyon izgalmas teáik vannak!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.