Egy csapat vendéglátós leszámolna a legmakacsabb balatoni tévhittel

A Balaton északi partjának legmenőbb gasztroarcai egy térfélre álltak. A meccs tétje nem kicsi: bebizonyítani, hogy szeptember elsején nem áll meg az élet a magyar tenger környékén.

Hogyan képzeled el a Balaton-partot? Nyáron eszement pörgésben borul egymás vállára Siófok összes partiarca, a strandon bronzbarnára sült csajok spriccelik magukra a naptejet, északon folyik a bor, csöpög a pörköltszaft, serceg a sült hal… aztán mindez úgy tűnik el az első lehulló falevéllel, mint egy halványuló pajzán álom. Az általános vélekedés szerint a nyáron ezres fordulatszámon zsibongó régió télen jégbe dermed, csak a körzeti megbízott ássa át magát hetente egyszer a nyaraló-övezetre szakadó derékig érő havon.

Szerintük nagyon nem.

Ebből a tévhitből lett elege Tihany, Balatonfüred, Csopak, Paloznak és Alsóörs környéke legmenőbb vendéglátósainak és borászainak, akik végre meg szeretnék mutatni a hitetlenkedőknek, hogy a Balaton szeptemberben sem kerül át a homályzónába.

Persze nem csak a szájukat jártatják. Kiadták az első Őszi-téli balatoni gasztrotérkép-et, melyen szerepel az összes fontosabb információ a térség legfrekventáltabb gasztro-régiójáról és arra is tippelni mernénk, hogy a csúcskajákra és finom borokra éhező/szomjazó közönség hamarosan rekordmennyiségű különleges ajánlatra számíthat tőlük. A kiadvány ingyenes és a térség összes valamire való turisztikai egységében magadhoz szólíthatod. Azért itt lejjebb is láthatsz belőle valamicskét.

Mondjuk abban van valami, hogy a hőmérséklet meredek zuhanásával nem csökken egyenes arányban a balatoni éttermek és borászatok kínálatának minősége és a ködbe burkolózó tó is elég jól tud kinézni egy romantikus vacsi hátterében.

A kezdeményezésben a következő vendéglátóhelyek vesznek részt: Baricska Csárda, Bergmann Cukrászdák, Capriccio Alsóörs, Chianti Étterem (Veszprém), Ferenc Pince Csárda, Homola Pincészet és Borterasz, Horváth Ház – Borpince, Jásdi Pince és Borterasz, Karolina Fűszerkertje, Karolina Kávéház & Koktélbár, Kredenc Borbisztró, MÁRGA bisztró, Petrányi Pince, Sparhelt Bistro, Szent Donát Pince, Sáfránkert Vendéglő, Söptei Pince és Étterem, Vígmolnár Csárda

Nos, mit is mondhatnánk? Nagyon úgy tűnik, hogy a hideg hónapokban is érdemes lesz az M7-esre fordulni. Hajrá, lányok, fiúk!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon