Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ezt a sütit egy speciális 3D-printer készíti, a közepében ehető "termőtalajjal", amiből néhány nap alatt kinő a töltelék. Guszta, mi?

Talán annak is lehet valami oka, hogy az ötlet nem egy Michelin-csillagos étterem séfjének fejéből pattant ki, hanem egy bátor designer gazdagította ezzel a nem mindennapi darabbal a portfolioját.

Chloé Rutzerveld egyébként a megvalósítás során nem csak azt tartotta szem előtt, hogy a végeredmény a szemnek kedves vagy esetleg meghökkentő legyen, de arra is ügyelt, hogy az így készült darabokat bárki anélkül tudja fogyasztani, hogy készenlétbe helyezné a házi orvosát.

Igaz, hogy a péksüteményeket egy 3D-printer készíti, de ehhez olyan tésztát használnak fel, hogy a maradékból nyugodtan süthetnél otthon magadnak egy magyaros pizzát, a "termőtalaj" pedig olyan szerves anyag, mely minden további nélkül fogyasztható, könnyen emészthető és garantáltan műtrágya-mentes. Az ebben lévő magok néhány nap alatt kikelnek és teljesen kifejlődnek, az eredmény pedig egy friss csemege, ami minden olyan ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, amire egy felnőtt szervezetnek szüksége van - legalábbis Chloé ezzel reklámozza az ötletet. A videóban a saját szemeddel láthatod, amint a sütemény gombát növeszt.

Persze félreértés ne essék, ez inkább koncepció, mint valós gasztronómiai reform. Nem hisszük, hogy belátható időn belül ilyen sütiket fog tanítani veled a Paprika TV.

Mit szólsz? Te megkóstolnád?

(via CNET, Chloé Rutzenveld portfolio)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.