Mind jól ismerhetjük a ketchupos alapproblémát: bármennyire is nekifeszülünk, káromkodunk, izzadunk, az utolsó cseppeket sehogy sem tudjuk kifacsarni az üvegből. Ráadásul a folyamatos rázással is érdemes csínján bánjunk, mert a ketchup viszkozitása könnyen megváltozik, a pép pedig vörös löttyé alakul át. Így pedig már nem olyan guszta, ugyebár.

A megoldást – a professzionális kártyaszámoláshoz hasonlóan – ezúttal is az MIT háza táján kell keresni: egy bostoni kutatócsoport ugyanis kifejlesztett egy nagyon sikamlós bevonatot, amelyet csak fel kell helyezni az üveg belsejébe, és megtörténik a csoda: mivel gyakorlatilag lepereg róla a folyadék,

a ketchup nem ragad bele, hanem egyszerűen kifolyik. Szinte minden csepp, bizony.

Mutatjuk:

A különleges réteg természetesen fogkrémek, testápolók, kenőcsök vagy ragasztók esetében is hasznosnak bizonyulhat. Egészségkárosító hatásairól egyelőre nem tudni, úgyhogy hajrá, mert megspórolhatunk vele akár évi 750 millió litert a közkedvelt szószból, amely végre nem a kecsápos üvegek alján, valamelyik hulladékgyűjtőn vagy szeméttelepen végezné. Persze a legjobb talán mégis az, ha te magad készíted el:

Így készítsd el otthon a saját ketchupodat

(forrás: BBC)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Vadvirágmezőkkel kell kiszolgálni a beporzókat, hogy segítsenek biztosítani az élelmünket

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés